iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 23 Απριλίου 2024

Κορωνοιός Ενθαρρυντικά
σημάδια βλέπει
ο ΠΟΥ στην Ευρώπη


«Ενθαρρυντικά σημάδια» βλέπει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας όσον αφορά την εξάπλωση του κορωνοϊού, αφότου η Ιταλία ανέφερε χαμηλότερο ποσοστό κρουσμάτων, αναφέρει το AFP.

Ο περιφερειακός διευθυντής της ΠΟΥ για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου: «Ενώ η κατάσταση παραμένει πολύ σοβαρή, αρχίζουμε να βλέπουμε κάποια ενθαρρυντικά σημάδια. Η Ιταλία, η οποία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων στην περιοχή, μόλις είδε ένα ελαφρώς χαμηλότερο ποσοστό αύξησης, αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε ότι η πανδημία κορυφώνεται σε αυτή τη χώρα».
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογράμμισε ότι έως σήμερα έχουν αναφερθεί στην ηπειρωτική Ευρώπη πάνω από 220.00 περιπτώσεις COVID-19, μαζί με 11.987 θανάτους. Αυτό σημαίνει ότι σε παγκόσμιο επίπεδο περίπου 6 στις 10 περιπτώσεις και 7 στους 10 θανάτους έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων παγκοσμίως τώρα να ανέρχεται σε πάνω από 400.000.
Καθώς ο νέος κορωνοϊός έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την ήπειρο, πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν υιοθετήσει αυστηρά μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής μέτρων απομόνωσης και κλεισίματος των επιχειρήσεων και των συνόρων, καθώς και τον περιορισμό των δημόσιων συγκεντρώσεων.

Σύμφωνα με τον Κλούγκε, σύντομα θα είναι σε θέση να προσδιορίσουν τον βαθμό στον οποίο τα μέτρα αυτά είχαν αντίκτυπο. Αλλά ο Κλούγκε προειδοποίησε επίσης τις κυβερνήσεις και τους πολίτες να γνωρίζουν την «νέα πραγματικότητα» που δημιουργείται από την πανδημία του κορωνοϊού και να προετοιμαστούν για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. «Αυτό δεν θα είναι ένα σπριντ, πρόκειται για μαραθώνιο», τόνισε ο Κλούγκε.