iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Αισιοδοξία! Λιγοστεύουν
τα θύματα σε Ιταλία,
Ισπανία και Γερμανία


Αριθμοί αισιοδοξίας - όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αυτό αφού μιλάμε για νεκρούς - καθώς η Ιταλία με τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη (15.887 νεκρούς) δείχνει να αναχαιτίζει τα χειρότερα.

Για τέταρτη ημέρα σημειώθηκε μείωση στα κρούσματα του ιού και τρίτη ημέρα μείωση στους νεκρούς. Μάλιστα την 5η Απριλίου καταγράφηκαν 525 νεκροί και για πρώτη φορά μετά τις 19 Μαρτίου ο αριθμός των νεκρών είναι κάτω από τους 600.

Η Ισπανία από τις 2 Απριλίου έχει περάσει στην πρώτη θέση των κρουσμάτων σε όλη την Ευρώπη (131.646) αλλά και εδώ έχουμε μείωση των κρουσμάτων κατά 1.700 ασθενείς μέσα σε δύο ημέρες γεγονός που επίσης συγκαταλέγεται στις καλές ειδήσεις. Επίσης μείωση έχουμε και στους νεκρούς (694) περίπου 300 ημερησίως κάτω από το αρνητικό ρεκόρ της 2ας Απριλίου. Τα νούμερα όμως για τις ψυχές που χάνονται κάθε λεπτό είναι ακόμα πολύ υψηλά.

Την ίδια ώρα η Γερμανία περνούσε στην 4η θέση των κρουσμάτων παγκοσμίως αλλά και στην 3η θέση όσων ασθενών επιστρέφουν από το νοσοκομείο σπίτι τους, δείχνοντας πως το σύστημα υγείας της χώρας και αντέχει και έχει την ποιότητα για να πετύχει μεγάλο ποσοστό ιάσεων.