iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

''Ακέφαλη'' η Βρετανία
με τον Τζόνσον
στην εντατική


Στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσηλεύεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μετά από επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του λόγω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα τα καθήκοντά του να αναλάβει προσωρινά ο υπουργός Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έκανε θεραπεία με οξυγόνο μεν, αλλά χωρίς αναπνευστήρα, κάτι που ίσως σημαίνει ότι η κατάστασή του δεν είναι τόσο βαριά, σύμφωνα με κάποια βρετανικά Μέσα. Ο Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου St. Thomas στο Λονδίνο στις 7 μ.μ. χθες (11 ημέρες αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό). Δύο ώρες νωρίτερα, η Ντάουνινγκ Στριτ επέμενε ότι εξακολουθούσε να διοικεί τη χώρα, παρά το γεγονός ότι ο Ντόμινικ Ράαμπ προέδρευσε στην κρίσιμη τηλεδιάσκεψη των υπουργών το πρωί.

Από την ώρα όμως που ο υπουργός Εξωτερικών έφυγε από την πρωθυπουργική κατοικία μετά την καθημερινή ενημέρωση των 5 μ.μ., ο 55χρονος Μπόρις Τζόνσον άρχισε να αναπτύσσει αναπνευστικά προβλήματα, του παρασχέθηκε οξυγόνο και μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας.