iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ιταλία
Έγινε πατέρας
ο ''ασθενής μηδέν''


Πατέρας έγινε ο «ασθενής μηδέν» της Ιταλίας και πλέον μπορεί να κρατήσει στην αγκαλιά του την κόρη του, καθώς έχει βγει από το νοσοκομείο, μετά από ένα μήνα νοσηλείας με κορωνοϊό.

Ο 38χρονος Ματία, από το Κοντόνιο της Ιταλίας, θεωρείται πως είναι ο ασθενής μηδέν της χώρας και βγήκε από τον νοσοκομείο πριν από δύο εβδομάδας, μετά από έναν μήνα νοσηλείας. Η σύζυγός του, Βαλεντίνα, που όπως και εκείνος είχε διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό, είχε νοσηλευθεί επίσης στο νοσοκομείο στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της, αλλά ευτυχώς τα συμπτώματά της ήταν πιο ήπια. Και τώρα, έφερε στον κόσμο το πρώτο τους παιδί, την Τζούλια, στο νοσοκομείο Sacco του Μιλάνου.

Το ζευγάρι μένει στο Κοντόνιο, στην επαρχία Λόντι,που έγινε γνωστή ως η πρώτη ιταλική εστία του κορωνοϊού στην χώρα, ενώ η περίπτωση του 38χρονου που πέρασε 36 ώρες στο νοσοκομείο μέχρι να μπει σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης, μετά την διάγνωσή του με κορωνοϊό, σόκαρε τον κόσμο, ενώ ο ίδιος χαρακτηρίστηκε ο «ασθενής» μηδέν.

Πέρασε έναν μήνα στο νοσοκομείο, αλλά τώρα μπορεί να χαρεί μετην γέννηση του πρώτου του παιδιού

Ο «ασθενής μηδέν» εισήχθη στο νοσοκομείο στις 21 Φεβρουαρίου ενώ στις 26 μπήκε στην εντατική, καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε. Μάλιστα, από κορωνοϊό πέθανε και ο πατέρας του. Μόλις ο 38χρονος βγήκε από το νοσοκομείο, δήλωσε: «Άρχισα να κάνω το πιο όμορφο πράγμα: να αναπνέω. Θυμάμαι ότι μπήκα στο νοσοκομείο του Κοντόνιο και μετά μου είπαν ότι ήμουν στην εντατική για 18 ημέρες. Από εκεί, μεταφέρθηκα στο τμήμα λοιμωδών νοσημάτων, όπου εκεί ήρθα σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο».

Όπως είπε στον κόσμο: «Από αυτή την ασθένεια, μπορεί να θεραπευτείς, αλλά πρέπει να μείνεις στο σπίτι επειδή η πρόληψη είναι θεμελιώδης. Πρέπει επίσης να μείνουμε όλοι μας μακριά από τους φίλους μας για λίγο καιρό. Ήμουν τυχερός: θεραπεύτηκα, αλλά θα μπορούσα να είχα πεθάνει».