iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Οι ποδοσφαιριστές
θα φοράνε ειδικές
μάσκες και στα ματς!


Δύο νέα προστατευτικά μέτρα για όσους συμμετέχουν σε αγώνες ποδοσφαίρου βρίσκονται υπό σκέψη από το γερμανικό υπουργείο Εργασίας.

Η Bundesliga θα είναι το πρώτο από τα «μεγάλα» πρωταθλήματα που θα επιστρέψει στη δράση μετά την πανδημία του κορωνοϊού και ήδη οι αρμόδιοι φορείς έχουν καταρτίσει ένα πρωτόκολλο, το οποίο θα τηρούν οι συμμετέχοντες στους -κεκλεισμένων των θυρών- αγώνες.

Σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες, σε κάθε γήπεδο θα βρίσκονται το πολύ μέχρι 300 άτομα, τα παιδιά δεν θα συνοδεύουν τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδο τους, ενώ θα απαγορεύονται οι χειραψίες, οι εναγκαλισμοί και οι φωτογραφίες.
Ωστόσο, σε σχέδιο που εκπονήθηκε από το υπουργείο Εργασίας, αλλά ακόμη δεν έχει λάβει επίσημη μορφή, υπάρχουν ακόμη δύο προϋποθέσεις. Όπως αποκαλύπτει το Spiegel, προκειμένου να διασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια της δημόσιας υγείας, προτείνεται η υποχρεωτική χρήση προστατευτικών μασκών από τους ποδοσφαιριστές. Πρόκειται για μάσκες ειδικά προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις ενός αγώνα, προκειμένου να μη φθείρονται ή σκίζονται κατά τη διάρκεια διεκδίκησης της μπάλας ή των μονομαχιών που εκτυλίσσονται κατά τη διάρκεια του ματς.

Ως επιπλέον μέτρο προστασίας, προτείνεται από το γερμανικό υπουργείο και η αυστηρή καραντίνα για τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και το προσωπικό κάθε ομάδας της Bundesliga, μέχρι την ολοκλήρωση της αγωνιστικής περιόδου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ