iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 17 Απριλίου 2024

89χρονος πηγαίνει με
το ποδήλατο να δει την
85χρονη αγαπημένη του


Λόγω της πανδημίας Covid-19, πολλά ζευγάρια αναγκάζονται να ανακαλύψουν, εάν η απόσταση πραγματικά μεγαλώνει την αγάπη τους και την κάνει δυνατότερη.

Ένα ζευγάρι που μοιράζεται τα συναισθήματά τους από διαφορετικά σύνορα είναι ο 89χρονος Κάρστεν Τούσεν Χάνσεν από τη Γερμανία και η 85χρονη Ίγνκα Ρασμούσεν από τη Δανία. Από τότε που ερωτεύτηκαν πριν από δύο χρόνια, το ζευγάρι χήρων έχει περάσει σχεδόν κάθε μέρα μαζί, με τη Ρασμούσεν να μένει συνήθως τη νύχτα στο σπίτι του Χάνσεν, 15 χιλιόμετρα μακριά στο Süderlügum. Πήραν τη σκληρή απόφαση να απομακρυνθούν ο ένας από τον άλλο και να μπουν σε καραντίνα, με τον καθένα να μένει κοντά στην οικογένειά τους.

Από τότε που τα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Δανίας έκλεισαν στις 14 Μαρτίου, το ζευγάρι συνέχισε να βλέπει το ένα το άλλο καθημερινά. Η Ρασμούσεν οδηγεί στα σύνορα από την πόλη της Gallehus και ο Χάνσεν πηγαίνει συνήθως με το ποδήλατό του από το Süderlügum. Οι δύο συναντιούνται στα οδοφράγματα που τους χωρίζουν και τις αντίστοιχες χώρες τους κοντά στην πόλη Aventoft, κάθονται σε καρέκλες, και απολαμβάνουν τον καφέ ή το ποτό τους «Από τις 15:00 έως τις 17:00, ανεξάρτητα από τον καιρό», είπε ο Χάνσεν.

Μόνο τις Κυριακές συναντιούνται λίγο νωρίτερα, για να μοιραστούν ένα γεύμα που έκανε η Ρασμούσεν. Ο Χάνσεν περιγράφει το χρόνο που περνούν μαζί ως το αποκορύφωμα της ημέρας του, και ενώ δεν μπορεί να πάρει τον σύντροφό του στην αγκαλιά του, είπε ότι η υγεία έπρεπε να είναι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή.

Το ζευγάρι σχεδιάζει να κάνει διακοπές όταν τα πάντα επανέλθουν στο φυσιολογικό, με ένα ταξίδι κατά μήκος του ποταμού Δούναβη να είναι ο κορυφαίος προορισμός τους. Μέχρι τότε, θα υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τον ειδικό τους δεσμό. «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν τόσο ερωτευμένος στα 89», είπε ο Χάνσεν.