iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Ούτε ένα παιδί
κάτω των 10 ετών
μετέδωσε τον ιό!


Ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μετάδοσης του κορωνοϊού από παιδί κάτω των δέκα ετών σε ενήλικα δεν έχει καταγραφεί μέχρι τώρα από την επιστημονική κοινότητα παρά το γεγονός έχουν διεξαχθεί διεθνείς μελέτες σε μεγάλο δείγμα.

Κοινή επιτροπή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Κίνας που έλαβε υπόψη της ανασκόπηση δεδομένων του κορωνοιού σε παιδιά ανακοίνωσε πως τα στοιχεία έδειξαν ότι «τα άτομα μικρότερης ηλικίας δεν παίζουν σημαντικό ρόλο» στη μετάδοση του κορωνοϊού.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», τα στοιχεία «καταδεικνύουν μειωμένη μόλυνση και μολυσματικότητα στην αλυσίδα μετάδοσης» την ώρα που οι ειδικοί επισημαίνουν ότι δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν ούτε μία περίπτωση παιδιού κάτω των 10 ετών που να έχει μεταδώσει τον ιό σε ενήλικα.

Όπως αναφέρει η «η κοινή επιτροπή της Κίνας / ΠΟΥ δεν αναφέρθηκαν κρούσματα κατά την επαφών μικρών παιδιών με ενήλικες».

Αλλά και στη Βρετανία , οι ερευνητές απέτυχαν να εντοπίσουν τυχόν περιπτώσεις παιδιών κάτω των 10 ετών που να μετέδωσαν τον ιό, ο οποίος ήδη έχει προκαλέσει τον θάνατο σε πάνω από 26.000 χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα.

Εκτός από τα παιδιά και οι νέοι «δεν παίζουν σημαντικό ρόλο» στη μετάδοση του ιού, αν και οι ειδικοί παραδέχτηκαν ότι ακόμη δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία.
Ο καθηγητής Ράσελ Βίνερ του Βασιλικού Κολεγίου Παιδιατρικής, δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα «Telegraph»:

«Από όλο τον κόσμο δεν διαθέτουμε στοιχεία ότι τα παιδιά εμπλέκονται στη διάδοση ή μετάδοση του ιού, αλλά δεν έχουμε αρκετά στοιχεία».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η περίπτωση ενός εννιάχρονου αγοριού στη Γαλλία που είχε νοσήσει αλλά δεν μόλυνε κανέναν άλλο παρά το γεγονός ότι είχε έρθει σε επαφή με 172 άτομα, λήφθηκε σοβαρά υπόψη στις μελέτες των ειδικών.