iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Αθλητικές εκδηλώσεις
ούτε Ιούλιο - Αύγουστο
λόγω του ιού


Έχοντας αναβληθεί όλα τα αθλητικά γεγονότα της άνοιξης και του πρώτου μήνα του καλοκαιριού, το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος αρχίζει και μπαίνει και αυτό στην εξίσωση των αναβολών.

Οι διοργανωτές των αγώνων δε λαμβάνουν τις εγγυήσεις που χρειάζονται από τις υγειονομικές επιτροπές καθώς ουδείς μπορεί από τώρα με ασφάλεια να προσδιορίσει το πόσο ασφαλές θα είναι η διεξαγωγή των αγώνων.

Η αμερικάνικη κολυμβητική ομοσπονδία έσπευσε να ακυρώσει τη σεζόν, ορίζοντας τον πρώτο αγώνα για την επόμενη σεζόν, το Νοέμβριο. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του μαραθωνίου του 1984 στο Λος Άντζελες, Τζόαν Σάμουελσον ανακοίνωσε ότι δε θα διοργανώσει τον αγώνα της που ήταν ορισμένος για την 1η Αυγούστου.

«Είναι μια πολύ στενάχωρη απόφαση όμως η αβεβαιότητα που επικρατεί δε μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε τον αγώνα μας. Tόσο ο Ιούλιος όσο και ο Αύγουστος δε δείχνουν ασφαλείς. Κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί».

Με αυτό το σκεπτικό οι Γάλλοι αποφάσισαν να μη διεξαχθεί τίποτα μέσα στο καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, με τον ποδηλατικό γύρο της Γαλλίας που ξεκινά στις 29 Αυγούστου να είναι αμφίβολος, όπως και το Ρολάν Γκαρός (τένις) που έχει οριστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη στην ιταλική ομοσπονδία στίβου (FIDAL) με τους προέδρους των περιφερειακών επιτροπών της ομοσπονδίας. Ζητήθηκε από όλους να συμμορφωθούν πλήρως στις οδηγίες των υγειονομικών αρχών για την τήρηση των κανόνων ενώ έγινε και η αποτίμηση της κατάστασης για να προχωρήσει η FIDAL σε επαναπρογραμματισμό των πρωταθλημάτων τα οποία αυτή τη στιγμή είναι στον αέρα.

Στη λίστα των ακυρώσεων μπήκαν και οι αγώνες της Βοστόνης (Boston Games) που κανονικά θα διεξάγονταν στις 31 Μαΐου 2020. Οι διοργανωτές μετάφεραν τους αγώνες ένα χρόνο αργότερα, στις 23 Μαΐου 2021.

Tα Impossible Games στο Όσλο αποτελούν την ελπίδα όλων για να μη χαθεί εντελώς η καλοκαιρινή σεζόν. Αν οι Νορβηγοί τα καταφέρουν με αυτήν την πειραματική μορφή διεξαγωγής αγώνων, τότε αυτό το μοντέλο θα αποτελέσει οδηγό για όλους όσοι θέλουν να κάνουν αγώνες. Σίγουρα τα μίτινγκ στίβου της σειράς ντάιαμοντ λιγκ (όσα διεξαχθούν) θα ακολουθήσουν και είναι πολύ πιθανό να δούμε και εθνικά πρωταθλήματα να ακολουθούν αυτό το μοντέλο.