iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Πρώτη ημέρα
απελευθέρωσης
των Ισπανών!


Οι Ισπανοί βγήκαν νωρίς σήμερα από το σπίτι τους για να κάνουν τζόκινγκ ή ποδήλατο, καθώς οι ενήλικες επιτρέπεται να αθληθούν σε υπαίθριους χώρους για πρώτη φορά σε επτά εβδομάδες αφού η κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν λόγω του κορωνοϊού.

Στη Βαρκελώνη, τα μονοπάτια κοντά στη παραλία ήταν γεμάτα από κόσμο που έτρεχε ή έκανε ποδήλατο, ενώ οι σέρφερ είχαν ήδη σπεύσει στη θάλασσα.
Στη Μαδρίτη, άνθρωποι με ποδήλατα και σκέιτμπορντ κινούνταν στους δρόμους της πόλης, ενώ η αστυνομία τοποθέτησε κόκκινες ταινίες για να αποτρέψει τη συνάθροιση των πολιτών σε κοινόχρηστους χώρους. Η Ισπανία, μια από τις χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την COVID-19, επέβαλε αυστηρό lockdown τον Μάρτιο, περιορίζοντας το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών στα σπίτια τους και απαγορεύοντας τις μη απαραίτητες μετακινήσεις. Η άθληση και οι περίπατοι είχαν απαγορευθεί καθώς οι αρχές προσπαθούσαν να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού.
Την Τρίτη, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε ένα σχέδιο τεσσάρων φάσεων για να επιστρέψει η χώρα στη «νέα κανονικότητα», όπως τη χαρακτήρισε, έως τα τέλη Ιουνίου.

Προκειμένου να αποφευχθεί η συνάθροιση ανθρώπων σε εξωτερικούς χώρους, η κυβέρνηση εφάρμοσε ένα σύστημα με βάρδιες, που επιτρέπει σε διαφορετικές ηλικιακές ομάδες να βγουν έξω σε διαφορετικές ώρες.