iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Φόβοι στη Γερμανία
για αναζωπύρωση της
μετάδοσης του ιού


Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού σημειώνουν και πάλι αύξηση στη Γερμανία, λίγες ημέρες αφού οι αρχές ανακοίνωσαν τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, προκαλώντας ανησυχία ότι η πανδημία ενδέχεται να βγει ξανά εκτός ελέγχου.

Το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής της covid-19 (R) ανέβηκε στο 1,1, κάτι που σημαίνει ότι ένας μολυσμένος άνθρωπος μεταδίδει τον κορονοϊό σε 1,1 άλλους. Όταν ο αριθμός αυτός ξεπερνά το 1, ο αριθμός των κρουσμάτων σημειώνει αύξηση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, υποκύπτοντας στις πιέσεις των πρωθυπουργών των 16 ομόσπονδων κρατιδίων της Γερμανίας για επανεκκίνηση της οικονομίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη την άρση πολλών περιοριστικών μέτρων, ανάμεσά τους το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων και το άνοιγμα των περισσότερων καταστημάτων.

Ωστόσο, την ίδια ώρα ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός “έκτακτου φρένου” για την επαναφορά των περιορισμών σε περίπτωση που αυξηθεί ξανά ο αριθμός των κρουσμάτων.

Σήμερα το ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε το τελευταίο 24ωρο κατά 667 για να φτάσει συνολικά τις 169.218. Την ίδια ώρα ο αριθμός των θανάτων έφτασε τις 7.395.