iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Η Σλοβενία κήρυξε
το τέλος
της πανδημίας!


Η κυβέρνηση της Σλοβενίας ανακήρυξε το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού στην επικράτειά της -έγινε η πρώτη χώρα της Ευρώπης που κάνει τέτοια αναγγελία- καθώς οι αρχές καταγράφουν λιγότερα από επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καθημερινά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η κυβέρνηση της χώρας των 2 εκατομμυρίων κατοίκων, που γειτονεύει με την Ιταλία, την Αυστρία, την Ουγγαρία και την Κροατία, κάνει λόγο για έναν απολογισμό 103 νεκρών εξαιτίας της covid-19 επί συνόλου 1.464 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Κήρυξε κατάσταση υγειονομικής έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της επιδημίας τη 12η Μαρτίου.
Η κυβέρνηση του Γιάνσα ξεκαθάρισε πως οι αλλοδαποί που παρουσιάζουν συμπτώματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό δεν θα επιτρέπεται να εισέρχονται στη χώρα. Ενώ το μέτρο της καραντίνας για τουλάχιστον 14 ημέρες συνεχίζει να αφορά αλλοδαπούς από κράτη εκτός ΕΕ, εξαιρουμένων των διπλωματών και όσων εργάζονται σε μεταφορές φορτίων.

Ακόμη, οι πολίτες θα πρέπει να τηρούν μερικούς βασικούς κανόνες για να αποτραπεί ο κίνδυνος να αρχίσει να εξαπλώνεται ξανά ο κορωνοϊός, ανέφερε η κυβέρνηση, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι χθες οι πολίτες καλούνταν να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς δημόσιους χώρους, να τηρούν απόσταση 1,5 μέτρου και να απολυμαίνουν τα χέρια τους όταν εισέρχονται σε κλειστούς δημόσιους χώρους.