iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Επιστρέφει στο ρινγκ
ο 53χρονος μποξέρ
Μάικλ Τάισον


Σοβαρά εξετάζει το ενδεχόμενο επιστροφής του στην ενεργό δράση, παρά τα 53 του χρόνια, ο θηριώδης Μάικ Τάισον.

Ο πυγμάχος που έχει χαρακτηριστεί σαν «ο πιο τρομακτικός μποξέρ όλων των εποχών», ο ίδιος άνθρωπος που έκοψε με τα δόντια του κομμάτι από το αυτί ενός αντιπάλου του, φέρεται ως έτοιμος να αποδεχθεί το ιλιγγιώδες ποσόν των 20 εκατ. δολαρίων προκειμένου να ανέβει και πάλι στο ρινγκ.

Το δέλεαρ της υπέρογκης αμοιβής προσφέρεται στον Τάισον από την Αμερικανική Ομοσπονδία Πυγμαχίας με Γυμνά Χέρια. Και, μάλιστα, καθόσον εκείνος το σκέφτεται χωρίς να έχει αποκαλύψει την απόφασή του, εντείνονται οι φήμες ότι αποπειράται να αποσπάσει ακόμη μεγαλύτερη αμοιβή.

Ο Μάικ Τάισον, ο οποίος έχει κρεμάσει τα γάντια του από το 2005 όταν και αγωνίστηκε για τελευταία φορά (και ηττήθηκε), έχει αρχίσει εντατικές προπονήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάικ Τάισον, καθόσον ανελισσόταν προς την κορυφή της επαγγελματικής πυγμαχίας, θεωρούνταν φαινόμενο, κυρίως για την κτηνώδη δύναμη και την ωμή βία με την οποίαν ισοπέδωνε τους αντιπάλους του. Κατ' αυτό τον τρόπο, άλλωστε, στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στην πιο δύσκολη κατηγορία του μποξ σε ηλικία μόλις 20 ετών. Υπήρξε και παραμένει ακόμη, ο νεότερος πυγμάχος που κατέκτησε ποτέ τον πλέον επίζηλο τίτλο στο συγκεκριμένο άθλημα.

Παρά τις επιτυχίες του, όμως, η ζωή του σημαδεύτηκε από κάθε είδους σκάνδαλα, καταχρήσεις, προβλήματα με το νόμο κ.ο.κ. Βεβαίως, όλα αυτά συνέθεσαν το απόλυτο προφίλ του αρχετυπικού «κακού παιδιού», γι' αυτό και η επιστροφή του Μάικ Τάισον στο ρινγκ θα αποτελέσει -εάν τελικά συμβεί- γεγονός παγκόσμιου ενδιαφέροντος.