iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Ραντεβού Τραμπ και
Ελπιδοφόρου σήμερα
στον Λευκό Οίκο


Εξοργισμένη με την επίσκεψη του Ντόναλντ Τραμπ στην εκκλησία της, χωρίς να την ειδοποιήσει, προκειμένου να μοιραστεί «ένα μήνυμα αντίθετο στις διδασκαλίες του Ιησού», δηλώνει η επίσκοπος Μάριαν Έντγκαρ Μπούντε της επισκοπής της Ουάσινγκτον.

Τα σχόλιά της έγιναν αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος περπάτησε από τον Λευκό Οίκο έως την Επισκοπική Εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, έναν τόπο λατρείας που χρησιμοποιούν οι Αμερικανοί πρόεδροι για περισσότερο από έναν αιώνα. Ειρηνικοί διαδηλωτές που βρίσκονταν έξω από τις πύλες του Λευκού Οίκου απομακρύνθηκαν με τη χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και πλαστικές σφαίρες. Όλα αυτά προφανώς έγιναν ώστε να μπορέσει ο Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί την εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, ο πρόεδρος των ΗΠΑ βλέποντας να λιγοστεύουν οι σύμμαχοι στο σχέδιο «Νόμος και Τάξη» στράφηκε για στήριγμα και στην ορθοδοξία. Σήμερα αναμένεται να έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδόφορο, ο οποίος θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο συνοδευόμενος από τον πατέρα Αλεξ.