iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Συγκλονίζει η
σύντροφος του
δολοφονηθέντος Τζ. Φλόιντ


Συγκλονίζει η σύντροφος του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς κατά την προσαγωγή του στη Μινεάπολις της Μινεσότα, στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή της έχοντας στο πλευρό της την 6χρονη κόρη τους.

Με δάκρυα στα μάτια η Ρόξι Ουάσινγκτον είπε για τον Φλόιντ ότι «δεν θα δει ποτέ την κόρη του να μεγαλώνει, να παίρνει πτυχίο από το πανεπιστήμιο. Δεν θα έχει την ευκαιρία να την συνοδεύσει στον γάμο της. Αν έχει ένα πρόβλημα και χρειάζεται τον πατέρα της δεν τον έχει πια». Όπως είπε ο 46χρονος λάτρευε την 6χρονη Τζιάνα λέγοντας ότι ο Φλόιντ πήγε στην Μινεσότα από το Χιούστον για να βρει μια καλύτερη δουλειά ως οδηγός φορτηγού.


«Είμαι εδώ για το παιδί μου και για τον Τζορτζ γιατί θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί ήταν καλός και η Τζιάνα είναι η απόδειξη γι' αυτό» πρόσθεσε η Ουάσινγκτον.

«Μας φρόντιζε. Μας εξασφάλιζε τα απαραίτητα. Ήταν ένας καλός σύντροφος και πατέρας» συνέχισε η σύντροφος του Φλόιντ στην ομιλία της έξω από το δημαρχείο της Μινεάπολις της πόλης στην οποία δολοφονήθηκε ο 46χρονος Αφροαμερικανός.