iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Πώς οι Ιταλοί
καραμπινιέροι συνέλαβαν
τον παιδόφιλο Μπρίκνερ


Με μια Βίβλο στα χέρια, αξύριστος και με βρώμικα ρούχα εμφανίστηκε ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν στην παγίδα που του έστησε η ιταλική αστυνομία πριν από δύο χρόνια στο Μιλάνο.

Ήταν οι τελευταίες στιγμές που ο Κρίστιαν Μπρίκνερ απολάμβανε την ελευθερία του, καθώς εκτίει τώρα ποινή κάθειρξης σε φυλακή του Κιέλου της βόρειας Γερμανίας για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας τουρίστριας στο πορτογαλικό τουριστικό θέρετρο Πράια ντα Λουζ.

Αξιωματούχοι της Ιταλικής αστυνομίας που μετείχαν στη σύλληψη του 43χρονου παιδόφιλου είπαν ότι ο Μπρίκνερ ήταν σε «αξιοθρήνητη κατάσταση». «Όταν έπεσε στα χέρια μας στο πρόσωπό του ήταν ζωγραφισμένη η έκπληξη – ανησυχούσε πραγματικά. Έμοιαζε σαν άστεγος. Ήταν αξύριστος, είχε βρώμικα ρούχα, έζεχνε. Φορούσε τζιν και στρατιωτικό μπουφάν. Δεν είχε κινητό πάνω ή χρήματα, μόνον μια Βίβλο και μια κάρτα με τον τηλεφωνικό αριθμό του δικηγόρου του. Έδειχνε αξιοθρήνητος. Τον λυπηθήκαμε, μάλιστα και του προσφέραμε νερό», είπε στη βρετανική εφημερίδα The Mirror ο αστυνόμος Αντρέα Πάπα.
Λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ο Μπρίκνερ, που διερευνάται αν σχετίζεται και με τις εξαφανίσεις και δολοφονίες άλλων παιδιών και εφήβων – έπαιρνε το δρόμο για τη διαβόητη φυλακή Σαν Βιτόρε του Μιλάνου, και μετά από μερικές εβδομάδες οι ιταλικές Αρχές τον παρέδιδαν στις γερμανικές.