iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

''Αποσύρεται'' από το
σεξ μετά από 50
χρόνια δράσης ο Ντιέγκο


Μία από τις πιο περίεργες ειδήσεις της χρονιάς, βγήκε πριν από λίγες μέρες στο Εκουαδόρ, με κεντρικό πρόσωπο μία χελώνα... επιβήτορα που κατάφερε να σώσει το είδος της χάρη στις τρελή λίμπιντο που έχει.

Οι επιδόσεις της μάλιστα είναι απολύτως εντυπωσιακές, πίσω μάλλον από τη στιγμή που έχει συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής.

Ας ξετυλίξουμε το... κουβάρι της ιστορίας του από την αρχή. Ο Ντιέγκο, όπως είναι το όνομά του, ανήκει στο σπάνιο είδος Chelonoidis hoodensis, το οποίο πριν από 60 χρόνια ήταν υπό εξαφάνιση.

Ένα πρόγραμμα όμως τον πήρε από την Καλιφόρνια που ζούσε και έβαλε μαζί με ένα άλλο αρσενικό και 12 θηλυκά στο Εθνικό Πάρκο των Γκαλαπάγκος με στόχο την όσο δυνατόν μεγαλύτερη αναπαραγωγή. Η αποστολή του λοιπόν ήταν να αναπαραχθεί όσες περισσότερες φορές γίνεται και εκ του αποτελέσματος τα πήγε μια χαρά.

Από αυτό το πρόγραμμα γεννήθηκαν περίπου 2.000 χελωνάκια τα τελευταία 50 χρόνια, εκ των οποίων το 40%, δηλαδή περίπου 800 είχαν πατέρα τον Ντιέγκο, ο οποίος είναι 100 ετών και ζυγίζει 80 κιλά.

Έτσι, το είδος του σώθηκε από την εξαφάνιση και πλέον μπορεί να αποσυρθεί από την ενεργό... δράση, μετακομίζοντας στο νησί Εσπανιόλα που ήταν ο φυσικός του χώρος. 

Στην επιτυχημένη ολοκλήρωση του προγράμματος, αναφέρθηκε και ο Υπουργός Περιβάλλοντος της χώρας, Paulo Proaño Andrade, λέγοντας μεταξύ άλλων οτι κλείνει ένα σημαντικό κεφάλαιο, ενώ ο διευθυντής του πάρκου, Jorge Carrion μιλώντας στο AFP αποθέωσε τον Ντιέγκο για τις επιδόσεις του, λέγοντας: «Έχει συνεισφέρει ένα μεγάλο ποσοστό της ζωής που επιστρέφουμε στην Εσπανιόλα. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που η χελώνα αυτή επιστρέφει στο φυσικό της περιβάλλον».