iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

15 χρόνια φυλακή
στον 18χρονο που έριξε
6χρονο από 10 ορόφους


Ο έφηβος που έριξε εξάχρονο από τον 10ο όροφο του μουσείου Tate του Λονδίνου στη Βρετανία, καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση.

Ο Τζοντί Μπρέιβερι, από την πόλη Νόρθολτ, φαίνεται σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου να έχει οργανώσει την επίθεση και να στοχεύει σε μικρά παιδιά, πριν σπρώξει τον 6χρονο από το μπαλκόνι, τον περασμένο Αύγουστο. Το θύμα υπέστη αιμάτωμα στον εγκέφαλο, πολλαπλά κατάγματα στη σπονδυλική στήλη και τραύματα που θα τον συνοδεύουν για όλη του τη ζωή.
Το δικαστήριο στη Βρετανία απεφάνθη πως ο 18χρονος ήθελε να σκοτώσει και «σχεδόν σκότωσε το 6χρονο αγόρι». «Αυτό το μικρό αγόρι υπέστη μόνιμα τραύματα που του άλλαξαν τη ζωή», σημείωσε ο δικαστής σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC.

«Αυτό που έκανες εκείνη την ημέρα είναι η απόδειξη πως αποτελείς σοβαρό δημόσιο κίνδυνο» σημείωσε η δικαστική έδρα, αφότου ο 18χρονος παραδέχτηκε πως έσπρωξε εσκεμμένα τον 6χρονο από το μπαλκόνι του 10ου ορόφου.
Ο Τζόντι Μπρέιβερι, μιλώντας στις αρχές πριν από έναν χρόνο δήλωσε πως σχεδίαζε εξ αρχής να κάνει κακό σε κάποιον προκειμένου να τραβήξει την προσοχή της τηλεόρασης, αναφορικά με την θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για τον αυτισμό. «Νομίζω πως θα είχα δολοφονήσει κάποιον, απλώς τον πέταξα από το μπαλκόνι» δήλωσε σύμφωνα με το δημοσίευμα του BBC στο δικαστήριο, ο 17χρονος τότε.