iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Γαλλία ''Σεβαστείτε τους''
διαδήλωσαν οι σύζυγοι
των αστυνομικών


Δεκάδες γυναίκες διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Παρισιού ως ένδειξη συμπαράστασης στη γαλλική αστυνομία κι ενώ αυξάνεται η δυσφορία των μελών των υπηρεσιών επιβολής του νόμου απέναντι στην άδικη, όπως νιώθουν, αντιμετώπιση από τη γαλλική κυβέρνηση των αστυνομικών στο θέμα του ρατσισμού.

Πολλές από τις γυναίκες, που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης του Παρισιού, ήταν σύζυγοι και σύντροφοι αστυνομικών. Μία εξ αυτών κρατούσε ένα πλακάτ όπου αναγραφόταν ένα μήνυμα προς τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Κριστόφ Καστανέρ: «Σεβαστείτε την αστυνομία μας».

Ο Καστανέρ προκάλεσε την αγανάκτηση των αστυνομικών αυτόν τον μήνα, όταν παραδέχθηκε ότι έχουν υπάρξει περιστατικά ρατσιστικής συμπεριφοράς εκ μέρους των αστυνομικών.

Εκατοντάδες αστυνομικοί διαδήλωσαν χθες τη νύχτα έξω από το κέντρο Μπατακλάν στο Παρίσι, όπου 90 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην τρομοκρατική επίθεση του 2015.

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών κατηγορούν τη γαλλική κυβέρνηση ότι τους έχει μετατρέψει σε αποδιοπομπαίους τράγους για τις βαθιά ριζωμένες κοινωνικές παθογένειες σε μια απόπειρα να κατευνάσει την οργή των πολιτών μετά τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ, η οποία προκάλεσε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας και στη Γαλλία εναντίον της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού.