iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Σκότωσαν 24
άτομα σε κέντρο
τοξικομανών


Τουλάχιστον 24 άνθρωποι φέρεται να είναι νεκροί στο Μεξικό, μετά από επίθεση που έγινε σε κέντρο αποκατάστασης ναρκομανών.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, η επίθεση έγινε στην πόλη Ιραπουάτο στην πολιτεία Γκουαναχουάτο, με τις πληροφορίες για τους νεκρούς να επιβεβαιώνονται από έναν μεξικανό ομοσπονδιακό αξιωματούχο.
«Άτομα έφτασαν με ένα κόκκινο όχημα, δεν έχουμε πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με μια αρχική εκτίμηση, υπάρχουν 24 νεκροί και 7 τραυματίες», δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής ασφάλειας του Ιραπουάτο, Πέδρο Κορτές.
Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, οι ένοπλοι δράστες ανάγκασαν τα θύματα να ξαπλώσουν στο έδαφος και τα δολοφόνησαν. Φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης δείχνουν τουλάχιστον 11 πτώματα γεμάτα αίματα να κείτονται μπρούμυτα στο έδαφος ενός δωματίου. Οι αρχές αναζητούν το όχημα με το οποίο έφτασαν στο σημείο της επίθεσης οι δολοφόνοι.
Η επίθεση είναι μια από τις χειρότερες σφαγές από τότε που ο Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανέλαβε την προεδρία πριν από 19 μήνες. Μετά από μια μέρα βίας, ο Μεξικανός πρόεδρος δήλωσε ότι η κυβέρνηση του δεν θα επιτρέψει η χώρα να «βυθιστεί στην αναρχία και τις ταραχές».