iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 18 Απριλίου 2024

Με δημόσιο τσιμπούσι
γιόρτασαν οι Τσέχοι
το τέλος της πανδημίας


Περίεργο τρόπο διάλεξαν οι Τσέχοι για να αποχαιρετήσουν την πανδημία του κορωνοϊού, στήνοντας ένα τεράστιο τραπέζι 500 μέτρων, όπου σε καμία περίπτωση δεν τηρούνταν οι αποστάσεις.

Το τραπέζι στήθηκε στη γέφυρα του Καρόλου στην Πράγα, την Τρίτη 30 Ιουνίου και σε αυτό, κάθισαν χιλιάδες άνθρωποι με στόχο να γιορτάσουν την άρση των μέτρων που είχαν επιβληθεί στη χώρα του για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού.

«Η εκδήλωση είναι ένα είδος γιορτής, για να δείξουμε ότι δεν φοβόμαστε, ότι βγαίνουμε έξω και ότι δεν θα μείνουμε σπίτι», δήλωσε στο Reuters, ο διοργανωτής της εκδήλωσης Ondrej Kobza. Ο ίδιος εξήγησε επίσης, ότι το σημείο που επιλέχθηκε να στηθεί το τραπέζι, έχει το δικό του συμβολισμό, αφού η γέφυρα είναι μια μεταφορά ότι διαφορετικοί άνθρωποι μπορούν να συνυπάρξουν.

Φέρνοντας ο καθένας φαγητό ή ποτό, οι χιλιάδες συνδαιτημόνες αυτού του τεράστιου τραπεζιού μοιράστηκαν το γεύμα τους πάνω στη γέφυρα – σύμβολο της πρωτεύουσας της Τσεχίας. Παράλληλα, μία ορχήστρα έπαιζε μουσική, μετατρέποντας την εκδήλωση σε σωστή γιορτή.

Σημειώνεται ότι η Τσεχία ήταν από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσαν αυστηρά μέτρα από τα μέσα Μαρτίου, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Ωστόσο, τώρα φαίνεται ότι οι πολίτες της έχουν χαλαρώσει αρκετά, αφού αισθάνονται ασφάλεια να καθίσουν δίπλα-δίπλα με χιλιάδες άγνωστα άτομα και να μοιραστούν το φαγητό τους. Άλλωστε ακόμη και τα επίσημα μέτρα έχουν πλέον χαλαρώσει αρκετά, καθώς από 1η Ιουλίου οι Τσέχοι δεν είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα στους δημόσιους χώρους, εκτός από τα νοσοκομεία, τους οίκους ευγηρίας, το μετρό της Πράγας και σε δύο περιοχές όπου παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων.

Φωτογραφί: Reuters