iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Η Γαλλία και ο κόσμος
αποχαιρέτησαν τον
ήρωα αστυνομικό


Ήταν μια μουντή ημέρα στο Παρίσι. Μια τέτοια ημέρα, η γαλλική πρωτεύουσα αποχαιρέτησε έναν ήρωά της.

Ο Αρνό Μπελτράμ έγινε το σύμβολο μιας κοινωνίας που αρνείται να παραδοθεί στον τρόμο. Ο Γάλλος αστυνομικός πήρε τη θέση των ομήρων στην πόλη Τρεμπ και δολοφονήθηκε από τον 25χρονο Ρεντουάμ Λακντίμ κατά την έφοδο των αστυνομικών στο σουπερμάρκετ Super U.

Το Παρίσι και η Γαλλία λοιπόν σήμερα Τετάρτη αποχαιρέτησαν τον Αρνό με τιμές ήρωα. Οι σημαίες κυμάτιζαν μεσίστιες, ενώ χιλιάδες άνθρωποι είχαν παραταχθεί για να χειροκροτήσουν την αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τη σορό του στο Μέγαρο των Απομάχων για την τελετή.

Οι δρόμοι του Παρισιού παρά τη δυνατή βροχή γέμισαν κόσμο. Κόσμο που απέτισε το ύστατο χαίρε στον ήρωα αστυνομικό.

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι ο Μπελτράμ «έπεσε ως ήρωας δείχνοντας εξαιρετικό θάρρος και ανιδιοτέλεια». Ο Μακρόν αναφέρθηκε και στην 80χρονη εβραία Μιρέιγ Νολ, η δολοφονία της οποίας αναβίωσε τους φόβους για τον αντισημιτισμό στη Γαλλία. «Η Μιρέιγ Νολ δολοφονήθηκε επειδή ήταν εβραία», θύμα αυτού του ίδιου «βάρβαρου σκοταδισμού» που σκότωσε τον γάλλο χωροφύλακα, δήλωσε ο Μακρόν.

Νωρίτερα, σε όλες τις αστυνομικές μονάδες της Γαλλίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. Με την τελετή, η οποία μεταδόθηκε στα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα σε όλη τη Γαλλία, τιμήθηκαν επίσης τα τρία άλλα θύματα του τζιχαντιστή.

Το φέρετρο του ήρωα αστυνομικού «έντυσε» η γαλλική σημαία και υπό την συνοδεία μοτοσικλετιστών της Προεδρικής Φρουράς, έκανε το γύρο του Παρισιού. Στην κηδεία βρέθηκαν 200 αξιωματικοί που γνώριζαν τον αστυνομικό και στέκονταν σιωπηλά στη βροχή.

Μετά την τελετή, το φέρετρο με τη σορό του αστυνομικού θα ταξιδέψει πίσω στο Καρκασσόν για την κηδεία του.