Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεκαετής φυλάκιση
σε κτηνάνθρωπο που
βασάνιζε ένα κουτάβι


Ο βασανισμός του ζώου, που τελικά οδηγήθηκε στην ευθανασία, είχε απασχολήσει για καιρό ολόκληρη την κοινωνία της Μασαχουσέτης. 

Σε ποινή κάθειρξης 8 εως 10 ετών καταδικάστηκε ο απάνθρωπος ιδιοκτήτης ενός σκύλου από δικαστήριο της Μασαχουσέτης, μετά τον κτηνώδη βασανισμό του κουταβιού του.

Ο Radoslaw Czerkawski είχε κατηγορηθεί για το βασανισμό και την κακοποίηση του ενός έτους κατοικιδίου του, το οποίο είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο και σε άθλια κατάσταση σε πάρκο της περιοχής.

Οι ζωόφιλοι που προσέτρεξαν για να φροντίσουν το άτυχο ζώο που άκουγε στο όνομα Kiya, όμως, αντίκρισαν μία αποκρουστική εικόνα, καθώς το σκυλί ήταν καταματωμένο με πολλές πληγές στο σώμα του, έχοντας ένα μεγάλο τραύμα στο δεξί μάτι, ενώ η γλώσσα του είχε διχοτομηθεί.

Τα τραύματα του σκύλου ήταν τόσο σόβαρα κι επίπονα, που η μόνη λύση των κτηνιάτρων ήταν η θανάτωση του ζώου για να σταματήσει να υποφέρει, ενώ άμεση ήταν η ανταπόκριση των αστυνομικών και δικαστικών αρχών που εντόπισαν τον 37χρονο Czerkawski στις φυλακές της πολιτείας, όπου βρισκόταν για την ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης γυναίκας.

Το δικαστήριο που ασχολήθηκε με την υπόθεση δεν έδειξε καμία απολύτως επιείκεια στον 37χρονο άντρα, κρίνοντάς τον ένοχο για 12 παραβιάσεις της σχετικής νομοθεσίας, με ποινή που φτάσει ως και τα 10 χρόνια κάθειρξης, ενώ του απαγορεύθηκε στο εξής οποιαδήποτε επαφή με ζώα.

Τέλος, να σημειωθεί πως η νομοθεσία των ΗΠΑ είναι ιδιαίτερα αυστηρή σε περιπτώσεις κακοποίησης και βασανισμού ζώων, ενώ ο θύτης δέχθηκε πολλαπλές επιθέσεις από κρατούμενους των φυλακών και πλέον παραμένει στην απομόνωση.