iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Άφησε κατά λάθος
6.450 ευρώ για
φιλοδώρημα!


Φιλοδώρημα 6.450 ευρώ πλήρωσε κατά λάθος μία Ρωσίδα σε κατάστημα κεμπάπ στο Dietikon, μια πόλη στο καντόνι της Ζυρίχης, που μιλούν κυρίως γερμανικά.

Η γυναίκα, που ζει στη Γαλλία και δεν μιλά γερμανικά, παρήγγειλε ποτά και γλυκό κέικ σοκολάτας για το γιο της, ένα φίλο και την ίδια, κατά την επίσκεψή της στο μαγαζί.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο λογαριασμός για την παραγγελία ανήλθε στα 23,70 ελβετικά φράγκα, δηλαδή περίπου 20 ευρώ. Η γυναίκα ρώτησε εάν μπορούσε να πληρώσει με κάρτα. Όμως, την ώρα που έπρεπε να πληρώσει και να βάλει και το ποσό του φιλοδωρήματος πληκτρολόγησε κατά λάθος τον αριθμό του pin της κάρτας της. 

«Έβαλα τον κωδικό PIN αλλά δεν δούλεψε. Μετά, προσπάθησα για δεύτερη φορά και λειτούργησε. Υπέθεσα ότι πλήρωσα το ποσό που αντιστοιχούσε στο λογαριασμό μου», ανέφερε. 

Ωστόσο, δύο εβδομάδες αργότερα, η γυναίκα συνειδητοποίησε ότι από το λογαριασμό της έλειπαν 7.709 ελβετικά φράγκα, δηλαδή περίπου 6.450 ευρώ. Αν και έμεινε έκπληκτη, σύντομα κατάλαβε τι έχει συμβεί και πού ακριβώς έγινε το λάθος. 

Η γυναίκα επικοινώνησε με το κατάστημα για να ζητήσει πίσω τα χρήματά της. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος υποσχέθηκε ότι το ζήτημα θα τακτοποιηθεί σύντομα.