iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Χιλιάδες πολίτες φεύγουν
τρέχοντας από τη
Βενεζουέλα (βίντεο)


Ένα συγκλονιστικό βίντεο αποτυπώνει το δράμα χιλιάδων Βενεζουελάνων που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα τους λόγω της κρίσης.

Στο βίντεο που δημοσίευσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα El Nacional, διακρίνεται ένα πλήθος ανθρώπων στην περιοχή Τάτσιρα στη Βενεζουέλα, να περνάει τα ξημερώματα του Σαββάτου τα σύνορα με την Κολομβία. Οι άνθρωποι αυτοί παρέμεναν επί ώρες στην περιοχή κάτω από χαμηλές θερμοκρασίες, περιμένοντας να ανοίξουν τα σύνορα που είχαν κλείσει για ένα διάστημα λόγω των προεδρικών εκλογών του περασμένου Μαϊου στη Βενεζουέλα, στις οποίες νικητής αναδείχθηκε ο Νικολάς Μαδούρο. Σημειώνεται ότι στις εκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων δεν έχει αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα, δεν συμμετείχαν τα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στο βίντεο διακρίνονται πολλοί άνθρωποι οι οποίοι κουβαλούν στην πλάτη τους μεγάλους σάκους με όσα υπάρχοντα μπόρεσαν να πάρουν από το σπίτι τους πριν εγκαταλείψουν την χώρα. Κάποιοι από αυτούς περνούν τα σύνορα τρέχοντας. 

Μετά από τον τριπλασιασμό του κατώτατου μισθού από την κυβέρνηση, την περασμένη εβδομάδα, ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα έφθασε πλέον τα 3 εκατομμύρια μπολίβαρες, δηλαδή περίπου 1 δολάριο το μήνα! Οι ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα είναι τεράστιες, ενώ σύμφωνα με ανεξάρτητους οργανισμούς, συνεχίζονται οι διώξεις εναντίον στελεχών της αντιπολίτευσης αλλά και πολιτών που θεωρούνται αντιφρονούντες.

 

Δείτε το βίντεο

Πηγή: iefimerida.gr