iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Το Κάιρο η πιο
μολυσμένη χώρα
του πλανήτη μας


«Ως την πιο μολυσμένη πόλη στη Γη» παρουσιάζει το Κάιρο μελέτη που παρουσιάστηκε από την ιστοσελίδα του περιοδικού Forbes και διεξήχθη από την εταιρεία The Eco Experts. Η μελέτη αναμεταδίδεται από την ιστοσελίδα της αιγυπτιακής «Egypt Independent».

Η μελέτη συγκρίνει τα επίπεδα ρύπανσης σε 48 πόλεις από 24 χώρες, όσον αφορά τον αέρα, το θόρυβο και το φως στην πόλη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, όπως παρουσιάζεται στον αιγυπτιακό Τύπο, το Κάιρο παρουσιάζει το υψηλότερο συνολικό ποσοστό ρύπανσης, ακολουθούμενο από το Δελχί, το Πεκίνο, τη Μόσχα, την Κωνσταντινούπολη, την Γκουανγκζού, τη Σαγκάη, το Μπουένος Άιρες, το Παρίσι και το Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η αιγυπτιακή πρωτεύουσα θεωρείται ως η τρίτη πιο θορυβώδης πόλη στον κόσμο, μετά την Γκουανγκζού και το Δελχί. Σύμφωνα με μελέτη του Εθνικού Κέντρου Ερευνών της Αιγύπτου, που αναφέρεται στο άρθρο, η ηχορύπανση στην πόλη φτάνει κατά μέσο όρο τα 85 ντεσιμπέλ καθημερινά, που σύμφωνα με την αιγυπτιακή εφημερίδα συγκρίνεται -μάλλον κατά υπερβολικό τρόπο- με την ηχορύπανση ενός εργοστασίου.

Στην αντίπερα όχθη, η Ζυρίχη αποδεικνύεται ως η καθαρότερη πόλη του κόσμου, ακολουθούμενη από το Όσλο, το Μόναχο και τη Βιέννη.