iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Λαθροθήρες σφάγιασαν
87 ελέφαντες
στην Αφρική


Τα πτώματα 87 σφαγιασθέντων ελεφάντων βρέθηκαν στην Μποτσουάνα σε μία περιοχή κοντά στο καταφύγιο ελεφάντων Οκαβάνγκο, περιοχή η οποία, ακριβώς λόγω του καταφυγίου, εξελίχθηκε και σε συναλλαγματοφόρο τουριστικό προορισμό.

Αυτή η αφρικανική χώρα έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό ελεφάντων στον κόσμο (130.000 ελέφαντες), αποδεικνύεται ωστόσο ότι οι λαθροκυνηγοί παραβιάζουν πλέον τα σύνορά της και επιδίδονται σε μαζικές σφαγές. Η οργάνωση Ελέφαντες Χωρίς Σύνορα (Elephants Without Borders), που διεξάγει εναέριες έρευνες για τη μελέτη και την προστασία των αγρίων ζώων, κρίνει ότι η συγκεκριμένη σφαγή είναι η μεγαλύτερη που έγινε στην Αφρική. Ο επιστήμονας που πραγματοποίησε την έρευνα για την άγρια ​​πανίδα δήλωσε στο BBC ότι πολλοί από τους 87 ελέφαντες σκοτώθηκαν από τους λαθροθήρες πριν από λίγες εβδομάδες:

«Είμαι συγκλονισμένος, είμαι άφωνος. Η σφαγή είναι μακράν η μεγαλύτερη που έχω δει ή έχω διαβάσει ότι έγινε στην Αφρική μέχρι σήμερα» δήλωσε ο δρ Μάικ Τσέιζ. Εννοείται ότι οι περισσότεροι από τους σκοτωμένους ελέφαντες βρέθηκαν χωρίς τους χαυλιόδοντές τους.