iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Υπερατλαντική
πτήση αεροπλάνου
19 ωρών!


Οι πτήσεις μακρινών αποστάσεων σε ολόκληρο τον κόσμο επιστρέφουν παρόλο που οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στο υψηλότερό τους εδώ και 4 χρόνια. Πώς είναι όμως ένα ταξίδι non stop διάρκειας σχεδόν 19 ωρών;

Περίπου 6 μήνες από τότε που η Qantaw Airways ξεκίνησε απευθείας δρομολόγια από το Περθ της Αυστραλίας για το Λονδίνο, η Singapore Airlines δημιούργησε ένα δρομολόγιο μήκους 10.400 μιλίων (πτήση που είχε βάλει και στο παρελθόν αλλά τη διέκοψε) από την Σιγκαπούρη στη Νέα Υόρκη.  Στις 11 Οκτωβρίου έγινε η παρθενική πτήση και πλέον όλοι μιλούν για την μακρύτερη εμπορική διαδρομή στον κόσμο.

 

Η πρόοδος της τεχνολογίας και η κατασκευή αεροσκαφών που καταναλώνουν λιγότερα και μεταφέρουν περισσότερα καύσιμα, συμβάλλουν στο να γίνει εφικτό ένα τέτοιο ταξίδι, το οποίο διαρκεί 18 ώρες και 45 λεπτά.

Τον περασμένο μήνα, η Singapore Airlines παρέλαβε το πρώτο από τα επτά Airbus A350-900 Ultra Long Range αεροσκάφη που θα χρησιμοποιήσει για τη διαδρομή αυτή καθώς και για τη διαδρομή non-stop στο Λος Άντζελες που ξεκινά τον Νοέμβριο. Η Qantas ζήτησε από την Boeing Co. και την Airbus SE να σχεδιάσει αεροσκάφη που θα πετούν ακόμη πιο μακριά – από το Σίδνεϊ στο Λονδίνο ή την Νέα Υόρκη.