iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Δεκάδες νεκροί
στο χάος
της Βενεζουέλας


Το απόλυτο χάος επικρατεί στη Βενεζουέλα μετά την αυτοανακήρυξη του Χουάν Γκουαϊδό σε πρόεδρο της χώρας, ενώπιον χιλιάδων διαδηλωτών στο Καράκας.

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους και διαδηλώνουν κατά του Νικολάς Μαδούρο, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούονται μαζί τους. Οι ταραχές που ξέσπασαν την Δευτέρα και μαίνονται στην Βενεζουέλα, σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις έχουν αποτέλεσμα 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, ανέφερε το Παρατηρητήριο Κοινωνικών Συγκρούσεων της Βενεζουέλας, μια ΜΚΟ προσκείμενη στην αντιπολίτευση στον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο.

 

«26 άνθρωποι δολοφονήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας», τόνισε με tweet της η ΜΚΟ, προσθέτοντας πως επτά από τα θύματα σκοτώθηκαν στην πρωτεύουσα Καράκας.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε όλη την χώρα, με οχήματα και κτίρια να τυλίγονται στις φλόγες, ανέφερε η εφημερίδα El Nacional. Επικαλούμενη την μκο Foro Penal, η εφημερίδα τόνισε ότι μόνο χθες Τετάρτη περίπου 175 άνθρωποι συνελήφθησαν. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Εγκληματολογικού Φόρουμ της Βενεζουέλας, Γκονζάλο Χίμιομπ, τουλάχιστον 278 άνθρωποι συνελήφθησαν από την περασμένη Δευτέρα, ενώ δεν έχει γίνει καταγραφή στα στοιχεία της Πέμπτης. 

Τα περισσότερα θύματα ήταν άνδρες ηλικιών μεταξύ 19 και 47 ετών, με την OVCS να αναφέρει ότι ένας 18χρονος έφηβος σκοτώθηκε από πυρά στο Καράκας.