iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Παραιτήθηκε βουλευτής
γιατί έκλεψε
ένα σάντουιτς


Καλύτερα να...μασούσε παρά να άνοιγε το στόμα του για να μοιραστεί με συναδέλφους του ένα περιστατικό από το παρελθόν του, ο Σλοβένος βουλευτής Darij Krajcic.

Ο Krajcic, o οποίος εξελέγη βουλευτής με το κυβερνών κόμμα LMS τον περασμένο Σεπτέμβρη, αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν η παραδοχή του ότι κάποτε είχε κλέψει ένα σάντουιτς από σούπερ μάρκετ έλαβε αναπάντεχα μεγάλες διαστάσεις στη Σλοβενία. 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Krajcic επισκέφθηκε μια μέρα πεινασμένος ένα σούπερ μάρκετ, με σκοπό να αγοράσει ένα σάντουιτς. Οι τρεις υπάλληλοι του καταστήματος, οι οποίοι είχαν πιάσει κουβέντα, δεν έδωσαν καμία σημασία στον υποψήφιο πελάτη τους, ο οποίος εξοργισμένος αποφάσισε να αρπάξει ένα σάντουιτς και να φύγει, ώστε να τσεκάρει τα αντανακλαστικά τους. 

Οι εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ δεν πήραν καν είδηση την κλοπή, όμως ο Krajcic επέστρεψε αργότερα για να πληρώσει το αντίτιμο του φαγητού του. Έτσι τουλάχιστον ισχυρίστηκε ο βουλευτής την περασμένη Τετάρτη, όταν αποφάσισε να μοιραστεί τη διασκεδαστική αυτή ιστορία με συναδέλφους του βουλευτές, σε ένα ανεπίσημο μίτινγκ.
Η έμπνευση του αυτή δεν αποδείχθηκε και τόσο καλή, αφού το περιστατικό «διέρρευσε» στα ΜΜΕ, που μετέτρεψαν αυτήν την αθώα παρασπονδία σε ολόκληρο... «Σάντουιτς-gate».

Αν και οι περισσότεροι συνάδελφοι του Krajcic βρήκαν αστεία την ιστορία του, η ηγεσία του κόμματός του μάλλον δεν συμμερίζεται αυτήν την άποψη. Εχθές, ο επικεφαλής της ΚΟ του LMS καταδίκασε τις πράξεις του βουλευτή, χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά του απαράδεκτη. «Ανέλαβε την ευθύνη και υπέβαλε την παραίτησή του, όπως υπαγορεύουν τα υψηλά ηθικά στάνταρ του κόμμματός μας» ανέφερε η ανακοίνωση του Brane Golubovic.

Μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ σχετικά με το περιστατικό, ο παραιτηθείς βουλευτής ξεκαθάρισε ότι δεν είχε κακή πρόθεση, και ότι διέπραξε την κλοπή ως ένα «κοινωνικό πείραμα». «Πρέπει να στεκόμουν τρία λεπτά στον πάγκο, περιμένοντας. Ήταν σαν να ήμουν αόρατος. Όταν πήρα το σάντουιτς και έφυγα, κανείς δεν ήρθε ξωπίσω μου, ούτε μου φώναξε να σταματήσω», εξήγησε ο πρώην καθηγητής, επιμένοντας ωστόσο ότι δεν έπραξε με αυτόν τον τρόπο για να εκδικηθεί το προσωπικό, αλλά για να δοκιμάσει τα μέτρα ασφαλείας του καταστήματος.