iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Συνελήφθη παπαγάλος
από τη
Βραζιλιάνικη αστυνομία!


Η αστυνομία της Βραζιλίας πήρε ένα παπαγάλο υπό κράτηση, ο οποίος προειδοποίησε τους εμπόρους ναρκωτικών για τις επιδρομές της αστυνομίας.

Ο παπαγάλος είχε διδαχθεί να ειδοποιεί τους εγκληματίες για τις αστυνομικές επιχειρήσεις στη Vila Irmã Dulce στο Piauí.

Ο παπαγάλος που φώναζε, «μαμά, η αστυνομία!» τέθηκε υπό κράτηση στη βόρεια Βραζιλία, όταν αστυνομικοί έκαναν έφοδο την περιοχή για να βρουν ντόπιους εμπόρους ναρκωτικών.

Ένας αξιωματικός που συμμετείχε στην έρευνα δήλωσε: «Πρέπει να έχει εκπαιδευτεί γι 'αυτό» Ο αξιωματικός πρόσθεσε ότι μόλις έφτασε η αστυνομία, το πουλί άρχισε να φωνάζει, όπως ανέφερε ο Βρετανικός Guardian.

 

Ένας Βραζιλιάνος δημοσιογράφος που είχε την ευκαιρία να συναντήσει τον «συλληφθέντα» παπαγάλο, δήλωσε ότι ήταν ένα «σούπερ υπάκουο» πλάσμα. Το πουλί κρατούσε το… ράμφος κλειστό μετά την σύλληψή του. Ο δημοσιογράφος είπε: «Μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει ήχο... είναι εντελώς σιωπηλός.»

Ένας τοπικός κτηνίατρος Alexandre Clark επιβεβαίωσε ότι το πουλί δεν συνεργάζεται με την αστυνομία. Ο κτηνίατρος είπε ότι πολλοί αστυνομικοί είχαν έρθει, αλλά ο παπαγάλος δεν είπε τίποτα.

Σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Globo, ο «παπαγάλος διακίνησης ναρκωτικών» παραδόθηκε τελικά σε έναν τοπικό ζωολογικό κήπο. Ο παπαγάλος θα μάθει να πετάει για τρεις μήνες, μετά από τον οποίο θα αφεθεί ελεύθερος.

Ορισμένα ζώα έχουν εμπλακεί στο εμπόριο ναρκωτικών στη Βραζιλία. Ωστόσο, τα περισσότερα από αυτά τα ζώα είναι ερπετά.

Η αστυνομία συνέλαβε στο παρελθόν δύο αλιγάτορες ενώ πραγματοποίησε επιδρομή σε φαβέλα στο δυτικό Ρίο ντε Τζανέιρο το 2008. Οι αξιωματούχοι είχαν υποστηρίξει ότι οι τοπικοί γκάνγκστερ είχαν … ταΐσει τους εχθρούς τους στους αλιγάτορες.

Πηγή: reader.gr