iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τετάρτη - 24 Απριλίου 2024

Σχολείο με τρεις
μαθητές και ...
χωρίς δάσκαλο!


Μόλις 15 ημέρες μαθημάτων είχαν την... τύχη να παρακολούθησαν οι τρεις μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ματσουκίου στα βόρεια Τζουμέρκα, καθώς οι εκπαιδευτικοί φεύγουν με αποσπάσεις, λόγω προσωπικών προβλημάτων.

Το χωριό βρίσκεται στα σύνορα των Ιωαννίνων με τα Τρίκαλα, σε υψόμετρο 1.100 μέτρων, αριθμεί 70 κατοίκους και απέχει 17 χιλιομετρα από τα Πράμαντα, την έδρα του δήμου Βορείων Τζουμέρκων.

Το ένα παιδάκι πηγαίνει στην α΄ Δημοτικού και άλλα δύο, στην ε΄ και τη στ΄. Ο παπα-Χρήστος Μακρής, ιερέας του χωριού και πατέρας ενός μαθητή, που εκτελεί χρέη ... δασκάλου τονίζει «ίμαστε σε απόγνωση. Σκέφτομαι να κάνω εγώ ό,τι μπορώ για τα παιδιά. Η πρώτη δασκάλα ήταν πολύτεκνη και έφυγε. Η δεύτερη σε ενδιαφέρουσα και πήρε αναρωτική άδεια. Με το λεωφορείο δεν μπορούμε στείλουμε τα παιδιά στα Πράμαντα. Χρειάζεται τουλάχιστον 45 λεπτά ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Το 6χρονο της σ΄ Δημοτικού πού να πάει;».

Την ανησυχία του διατύπωσε σε επιστολή του προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές. «Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία για το γεγονός ότι το Δημοτικό Σχολείο Ματσουκίου ουσιαστικά δεν έχει λειτουργήσει από την αρχή του σχολικού έτους, αφού για διάφορους λόγους, οι εκπαιδευτικοί που ορίζονται για το σχολείο αυτό, δεν προσέρχονται και δεν εκτελούν τα καθήκοντά τους.

Ακούει ο υπουργός παιδείας κ. Γαβρόγλου;