Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελληνίδα πολίτης
ορκίστηκε η
Κωνσταντίνα Κούνεβα


Πολίτης του ελληνικού κράτους ορκίστηκε σήμερα η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατόρθωσε να επανεκλεγεί στις ευρωεκλογές της περασμένης Κυριακής, ανέβασε φωτογραφίες από την ορκωμοσία της στο προφίλ της στο facebook και έγραψε δυο λόγια για την εμπειρία της αυτή.

«Άνθρωποι από διάφορες περιοχές του κόσμου, που εδώ και χρόνια βρήκαμε στην Ελλάδα τη νέα φιλόξενη πατρίδα σταθήκαμε ο ένας πλάι στον άλλο» γράφει η κυρία Κούνεβα, και συνεχίζει «ακουμπήσαμε ο ένας το χέρι στον ώμο του άλλου, φτιάχνοντας μια μικρή ανθρώπινη αλυσίδα, κι επαναλαμβάνοντας τις 24 λέξεις του όρκου, ορκιστήκαμε καθένας στην τιμή του ή σε όποιον θεό και σύμβολο πιστεύει». 

«Τα σημαντικά πράγματα στη ζωή συμβαίνουν ακόμη και στους πιο ταπεινούς χώρους», καταλήγει την ανάρτησή της.
Σημειώνεται πως η διαδικασία πολιτογράφησης ενός Έλληνα πολίτη ολοκληρώνεται με την ορκωμοσία που γίνεται από το αρμόδιο τμήμα του υπουργείου Εσωτερικών.

Στην συνέχεια θα πρέπει να ακολουθήσει η εγγραφή στο δημοτολόγιο του Δήμου Αθηναίων, ενώ για τους άνδρες πρέπει να προηγηθεί η έκδοση απόφασης εγγραφής στα μητρώα αρρένων του Δήμου Αθηναίων και ακολούθως να γίνει η εγγραφή τους στο Δημοτολόγιο του Δήμου.