iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

''Πολιτικό κόστος''
και άλλες ανοησίες
του παρελθόντος...


Πόσες φορές δεν έχετε ακούσει στη ζωή σας, ανάλογα την ηλικία του καθενός, αυτή την αηδία του "πολιτικού κόστους".

Η ηλεκτρονική εφημερίδα iselida.gr εδώ κι εβδομάδες ήθελε να κάνει πρώτο θέμα την εικόνα της Χρυσοστόμου Σμύρνης στο πρώην "τρίγωνο των Βερμούδων"  στον δήμο Ραφήνας - Πικερμίου. Κανένας δήμαρχος, καμία δημοτική Αρχή δεν είχαν τολμήσει να "αγγίξουν" τη Χρυσοστόμου Σμύρνης που επί χρόνια ιδιαίτερα το καλοκαίρι εκατοντάδες οδηγοί υφίσταντο απίστευτη ταλαιπωρία επειδή ασυνείδητοι πάρκαραν παράνομα στη δεξιά πλευρά.

Το τοπικό αστυνομικό Τμήμα που και που "έκοβε" καμιά κλήση, η οποία κι αυτή ίσως να την έσβηνε μετά παρακάλια ή "μέσον". Και δεν την κατηγορούμε γι αυτό. Οι δήμαρχοι φοβόταν - λέει - το πολιτικό κόστος, ότι θα ...χάσουν ψήφους από τους οδηγούς που δεν ήθελαν να περπατήσουν λίγα μέτρα για να ψωνίσουν ή να πάνε στις τράπεζες παλιότερα. Ώσπου η Δημοτική Αρχή εδώ και περίπου έναν χρόνο "έκοψε τα κεφάλια της Λερναίας Ύδρας". Τόλμησε το αδιανόητο! Και τι έγινε; Τίποτα. Κάποιοι γκρίνιαξαν, κάποιοι απείλησαν αλλά ο δρόμος άδειασε. Επανήλθε η κανονικότητα.

Μπράβο λοιπόν στους κυρίους Πιστικίδη και Μπουρνού. Τοποθέτησαν τα περιβόητα κολονάκια. Μπράβο θα λέγαμε δημοσίως αν το είχε κάνει ο κ. Κεχαγιόγλου ή ο κ. Χριστόπουλος. Είμαστε σίγουροι ότι το σκέφτηκαν. Ότι το ήθελαν. Αλλά ποτέ δεν το τόλμησαν. Για το δήθεν "πολιτικό κόστος".

Μήπως από εδώ και πέρα όλοι σε αυτή τη χώρα να μην υπολογίζουν το πολιτικό κόστος. Και να κάνουν καλύτερες τις πόλεις. Τη χώρα συνολικότερα;

(Για τους ανόητους. Δεν "τα πήραμε". Την αλήθεια τολμάμε να γράφουμε. Γιατί κατοικούμε σε αυτή την πόλη και περνάμε ελεύθερα πλέον από αυτό τον κεντρικό δρόμο).