Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αιματηρή συμπλοκή
στις φυλακές
Κορυδαλλού


Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού και στην Αστυνομία.

Μεγάλη αιματηρή συμπλοκή μεταξύ κρατουμένων σημειώθηκε νωρίτερα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Αφγανοί κρατούμενοι. 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 5 στη Β’ πτέρυγα χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της άγριας συμπλοκής.

Στην άγρια συμπλοκή συμμετείχαν Αφγανοί, Πακιστανοί και Γεωργιανοί κρατούμενοι και όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από τον Κορυδαλλό οι πρωταγωνιστές των επεισοδίων έσπασαν μια κλειδαριά στην Α' Πτέρυγα. 

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα στην άγρια συμπλοκή να πάρουν μέρος και κρατούμενοι της Α' Πτέρυγας ενώ όπως αναφέρεται οι κρατούμενοι έχουν πάρει κλειδιά από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Οι τρεις Αφγανοί κρατούμενοι που μαχαιρώθηκαν μεταφέρθηκαν αρχικά στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Εκεί αποφασίστηκε να διακομιστούν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, περιορισμένης έκτασης ήταν το επεισόδιο μεταξύ κρατουμένων διαφορετικής εθνικής καταγωγής που έλαβε χώρα σήμερα το απόγευμα στη Β΄ πτέρυγα της φυλακής Κορυδαλλού. Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Δικαιοσύνης κατά τα επεισόδια 3 κρατούμενοι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι δύο εντελώς ελαφρά. 

Με την παρέμβαση των υπαλλήλων η τάξη έχει αποκατασταθεί πλήρως στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ γίνεται έρευνα στους χώρους κράτησης.