iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Εκδήλωση ελπίδας
Πώς χορεύει
το δάσος


Το Σάββατο 22 Ιουνίου στις 9 το βράδυ στον Αθλητικό Σύλλογο Νέου Βουτζά, εκατό παιδιά και έφηβοι από το Ν. Βουτζά, το Μάτι, το Χολαργό και την Αγία Παρασκευή συναντώνται και συμπράττουν σε μία αλληγορική χορογραφία, χορεύοντας με ορμή, ώστε ακόμη και μέσα από τις στάχτες να αναγεννηθεί το Δάσος.

Οι χορογράφοι και καθηγήτριες χορού Νένα Παπαγεωργίου-Μουράτογλου και Μαρία Αδαμοπούλου καθοδηγούν και στήνουν μαζί με τα παιδιά μια ξεχωριστή παράσταση χορού ανατρέχοντας στη «Συνέλευση των ζώων» του Περικλή Κοροβέση, αλλά και σε παλαιούς μύθους όπου συναντάμε μυθικούς ήρωες όπως η Πανδώρα, ο Προμηθέας, ο Δευκαλίων και η Πύρρα, πάντοτε με κεντρικό θέμα τη σχέση ανθρώπου - Φύσης. Η Πανδώρα συμβολίζει τις ελπίδες μας, είναι απλά η εμπιστοσύνη στη Φύση. Ο Προμηθέας συμβολίζει τις προσδοκίες μας, είναι η εμπιστοσύνη σε όσα κατασκευάζει ο άνθρωπος. Το Δάσος είναι η κιβωτός μας. Ο Δευκαλίων και η Πύρρα θα τρέξουν να αγκαλιάσουν το Δέντρο της Ζωής γιατί «ένας κόσμος πρόκειται να γεννηθεί κάτω από τα βήματά τους» (John Perse).

Η χορευτική και μουσική τέχνη διακατέχεται από σοφία και έχει τη δύναμη να διακρίνει τις αντιθέσεις. Ταυτόχρονα, αισθάνεται το μεγαλείο της Φύσης, όπως επίσης και την οδύνη της ανθρωπότητας και δύναται να τις επεξεργάζεται ως πόλους μίας ενότητας.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2005 στο Θέατρο του Παπάγου, και επαναλήφθηκε το 2017 στο Νέο Χωριό Αποκορώνου, Κρήτης.