iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 29 Μαρτίου 2024

Ρουσφέτι του Παύλου
Πολάκη στους
διοικητές νοσοκομείων


Ρουσφέτι του Παύλου Πολάκη, καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Και σημειώνει ότι την ημέρα της προκήρυξης της εκλογών, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρέτεινε την θητεία 42 Διοικητών και Αναπληρωτών Διοικητών Νοσοκομείων, που λήγει εντός της προεκλογικής η της μετεκλογικής περιόδου.

Οταν, όπως λέει λήγει η θητεία των Διοικητών, τους αναπληρώνει ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας. Και η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ καταλήγει οτι έτσι, ο κ. Πολάκης, τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσής τους από την επόμενη κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση- καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ:
Οι Διοικητές και Αν.Διοικητές των Νοσοκομείων θα πρέπει να επιλέγονται από το Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης με βάση το ν.4369/2016. Η σύσταση του Μητρώου Στελεχών έπρεπε να γίνει από 13.7.2016και ακόμη τίποτα.
Η ανεξαρτητοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης με την επιλογή στελεχών από το Μητρώο είναι δέσμευση της χώρας προς τους δανειστές. Η κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές θεσμοθέτησε το Ν.4600/2019 άρθρο 159 που δίνει τη δυνατότητα παράτασης των σημερινών Διοικητών και Αν.Διοικητών των Νοσοκομείων και πέραν της 31/12/2018 αν και η επιλογή έγινε με κομματικά κριτήρια από Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας. Το Μητρώο Στελεχών ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί 4 χρόνια μετά. 
Την ημέρα προκήρυξης των εκλογών 10 Ιουνίου 2019 δημοσιεύθηκε Υπουργική Απόφαση του Αν.Υπουργού Υγείας Πολάκη που παρατείνει τη θητεία 42 Διοικητών και 7 Αν.Διοικητών που λήγει εντός της προεκλογικής ή μετεκλογικής περιόδου. 
Ρουσφέτια για τους τοποθετημένους με κομματικά κριτήρια Διοικητές και Αν.Διοικητές των Νοσοκομείων με σκοπό την κατάληψη του κράτους όπως χαρακτηριστικά έχει πει πολλές φορές ο Πολάκης. Την ημέρα προκήρυξης των εκλογών 10/5/2019εξέδωσαν Υπουργική Απόφαση Πολάκη που παρατείνει τη θητεία. Όταν λήγει η θητεία των Διοικητών και δεν υπάρχει Αν.Διοικητής η αναπλήρωσή των καθηκόντων τους γίνεται από τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας.
Μέχρι σήμερα όπου τελειώνει η θητεία Διοικητών κατά την προεκλογική και μετεκλογική περίοδο τα Νοσοκομεία διοικούνται από τους Διευθυντές Ιατρικής Υπηρεσίας. Ο κ. Πολάκης φρόντισε να εξασφαλίσει τους εκλεκτούς για λίγο καιρό ακόμα και τους δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις σε περίπτωση απόλυσης τους από την επόμενη κυβέρνηση.