iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 19 Απριλίου 2024

Πανελλήνια συγκίνηση
Ο πρώτος γάμος
μετά τη φωτιά στο Μάτι


Γάμος τελέστηκε την Κυριακή στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος, πλάι στο Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα που κάηκε το περασμένο καλοκαίρι από τη φωτιά στο Μάτι Αττικής.

«Μέσα από τις στάχτες του προηγούμενου έτους, γεννιέται μια καινούρια ελπιδοφόρα ζωή» είναι οι σκέψεις της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς στη δικαιοδοσία της οποίας ανήκει ο ναός, με αφορμή τον γάμο της Κυριακής. Σύμφωνα με τη Μητρόπολη, η Ολγα, η νεαρή κοπέλα που αποφάσισε να παντρευτεί στην εκκλησία του Λυρείου στις 23 Ιουνίου, είναι ένα από τα δεκάδες παιδιά που μεγάλωσαν στο παιδικό ίδρυμα το οποίο κάηκε από τη φωτιά του περσινού καλοκαιριού στο Μάτι Αττικής.
Στο μυστήριο του γάμου, ως μητέρα της νύφης, παρευρέθη και η καθηγουμένη του Ιδρύματος, μοναχή Μαρία, μια εκ των μοναχών της Κοινοβιακής Γυναικείας Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος που λειτουργούν το ορφανοτροφείο όλα αυτά τα χρόνια. Η μοναχή Μαρία παρέδωσε την Ολγα, η οποία μεγάλωσε στο Ιδρυμα στον σύζυγό της με την ευχή η νέα ζωή που ξεκινούν να είναι πλημμυρισμένη από το Φως και τη Χάρη του Τριαδικού Θεού και το οικοδόμημα της οικογένειάς τους να είναι χτισμένο και στερεωμένο «ἐν ἀγάπη τελεία, εἰρηνική, καὶ βοήθεια».

Φωτογραφία: Γιάννης Λιάκος / Intime