iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 25 Απριλίου 2024

Μ. Βαρδινογιάννη
Ίδρυμα με 30 χρόνια
αγάπης και ελπίδας


Στο περιστύλιο του Ζαππείου επέλεξε ο Σύλλογος Φίλων Παιδιών Με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ για την πρώτη από τις εκδηλώσεις του με αφορμή τον εορτασμό των 30 ετών από την ίδρυσή του. Πολιτικοί, επιστήμονες ,καλλιτέχνες και επιχειρηματίες έδωσαν το παρόν εκφράζοντας τη στήριξή τους στο έργο του Συλλόγου .

«Η ζωή ενός και μόνο παιδιού αξίζει για να αγωνίζεσαι. Η φράση αυτή θα είναι πάντοτε πυξίδα μας» είπε συγκινημένη στην ομιλία της, η πρόεδρος του Συλλόγου Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Στο κενό του επίσημου κράτους που καλύπτεται από τον Σύλλογο αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος «Η πολιτεία δυστυχώς παρουσιάζει μεγάλα κενά και ο Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ καλύπτει ένα μεγάλο κενό της κρατικής αποστολής. Η ΕΛΠΙΔΑ στηρίζει το παιδί εκεί που δεν υπάρχει το κράτος ή που η παρουσία του είναι ελλειμματική» είπε ο κ. Παυλόπουλος.


Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης –μεταξύ άλλων- η σύζυγος του Κύπριου προέδρου Άντρυ Αναστασιάδη, ο υπουργός επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, ο πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Συμεών που διάβασε μήνυμα του κ. Ιερώνυμου, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης με βιντεοσκοπημένο μήνυμα και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά. Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν η Μαρέβα Μητσοτάκη, η Νατάσσα Καραμανλή, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πλήθος καλλιτεχνών, επιστημόνων και επιχειρηματιών.
Όπως ανέφερε η κ. Βαρδινογιάννη 3 στα 4 παιδιά που αναλαμβάνει ο Σύλλογος θεραπεύονται και ο στόχος είναι να θεραπεύονται στο σύνολό τους. «Ονειρεύομαι να μην υπάρχει κανένα άρρωστο παιδί και να έρθει μια ημέρα που το νοσοκομείο θα μετατραπεί σε απέραντη παιδική χαρά» είπε η Πρόεδρος του Συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και πρέσβης καλής θελήσεως της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκε ο διεθνούς φήμης Γάλλος ογκολόγος David Khayat ο οποίος μίλησε για όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα σχετικά με τον καρκίνο. Η βραδιά έκλεισε μουσικά με τις μελωδίες του Σάκη Ρουβά και του Μιχάλη Χατζηγιάννη, ενώ τελευταία στη σκηνή ανέβηκαν παιδιά του Συλλόγου που έχουν αποθεραπευτεί και άφησαν λευκά μπαλόνια στον ουρανό.


Στην μεγάλη εκδήλωση για την Ελπίδα, βρέθηκε στο πλευρό της συζύγου του, προέδρου και ιδρύτριας τους Συλλόγου Μαριάννας Βαρδινογιάννη, ο κ.Βαρδής Βαρδινογιάννης.