iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Σωτήρης Ζώτος:
''ΕΣΥ για όλους
τους πολίτες''


Με ανοικτή επιστολή στους Δημάρχους της περιοχής, ο υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής στην Ανατολική Αττική Σωτήρης Ζώτος, θέτει στο επίκεντρο του προεκλογικού διαλόγου τα μεγάλα θέματα της Υγείας στην περιοχή.

Η επιστολή στους δημάρχους

«Αξιότιμε κ.Δήμαρχε

Το 2013, ως αρμόδιος για την Πρωτοβάθμια Υγεία Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ, με επιστολή μου σε όλους τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής ξεκινήσαμε έναν ουσιαστικό διάλογο για την Υγεία στην Περιφέρειά μας. Αποτέλεσμα του διαλόγου η αυτού ήταν η 24ωρη εφημερία όλων των Κέντρων Υγείας και η ενίσχυση τους με Ιατρικό Προσωπικό

Στη διετία 2013-2015 λειτούργησαν, το Κέντρο Υγείας Ραφήνας και τα Ιατρεία Ωρωπού και μετατράπηκαν σε Κέντρα Υγείας τα Ιατρεία ΙΚΑ, Αγ. Στεφάνου και Αχαρνών

Σήμερα, 830.000 πολίτες εξυπηρετούνται από τις δομές αυτές παρά τα προβλήματα που υπάρχουν και παρά την απαράδεκτη αδράνεια να τεθούν σε 24ωρη Εφημερία η Πολυκλινική του Ολυμπιακού Χωριού και το Κέντρο Υγείας και Αποκατάστασης Κερατέας.

Αξιότιμε κ.Δήμαρχε

Ένα εκατομμύριο Κάτοικοι στην Ανατολική Αττική Χρειάζονται Νοσοκομείο .

Ως Υποψήφιος Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, με μακρόχρονη θητεία σε θέσεις ευθύνης στη Διοίκηση των Υπηρεσιών Υγείας θεωρώ άκρως αναγκαία και εφικτή την δημιουργία του

Σε αυτή την σπουδαία επιδίωξη που ήδη έχει τεθεί από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αισθάνομαι την ανάγκη και την υποχρέωση να στρατευτώ και να συνδράμω ώστε να ανοίξει πριν τις εκλογές ένας ουσιαστικός διάλογος και να τοποθετηθούν όλοι.

Ζητώ την υποστήριξη σας και είμαι έτοιμος να συνδράμω σε κάθε δική σας πρωτοβουλία ώστε η προσπάθεια αυτή, να αποκτήσει παλλαϊκό και διακομματικό χαρακτήρα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η μακρά θητεία του του κ. Σ. Ζώτου έχει συνοπτικά τους εξής σταθμούς:

1993-2004: Πρόεδρος και ∆ιοικητής του Νοσοκοµείου Αθηνών Σπηλιοπούλειο «Αγ.Ελένη» Τίθεται σε εφαρµογή σχέδιο συνολικής ανακαίνισης του Σπηλιοπούλειου Νοσοκοµείου Αθηνών. Αξιοποιείται η περιουσία του και ολοκληρώνεται η πλήρης µηχανοργάνωση του.

2010-2012: Υποδιοικητής της 2ης ΥΠΕ

Περιορίζονται δραστικά οι σπατάλες, ενισχύονται µε προσωπικό οι Υπηρεσίες Υγείας στα Νησιά του Αιγαίου, ενώ ολοκληρώνονται σε χρόνο ρεκόρ, δωρεές του Ιδρύµατος Αιγέας του κ. Αθ. Μαρτίνου, µε κυριότερες την Καρδιολογική Μονάδα και τα Χειρουργεία στο Ασκληπιείο Βούλας.

2012: Ειδικός Γραµµατέας διατροφής και Άθλησης Υπ. Υγείας

Εκπονείται σύγχρονος κανονισµός για τα κυλικεία των σχολείων και την Υγιεινή ∆ιατροφή και τίθενται κανόνες στην χρηµατοδότηση των Προγραµµάτων Άθλησης της Αυτοδιοίκησης.

2013: Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ

Μαζί µε τον ∆ήµαρχο Ραφήνας, αιτήθηκαν την ∆ωρεά από τον κ. Αθ. Μαρτίνο και µεριµνησαν για τη στελέχωση και πλήρη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Ραφήνας.

Σε συνεργασία και διάλογο µε την Αυτοδιοίκηση εκπονήθηκε και τέθηκε σε πλήρη εφαρµογή το σχέδιο 24/ωρης λειτουργίας των Κέντρων Υγείας της Ανατολικής Αττικής, ενώ, παράλληλα, ενισχύθηκαν µε Ιατρικό Προσωπικό όλα τα Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής.

Μεταφέρθηκαν τα Ιατρεία του ∆ήµου Παλλήνης από την Αγία Παρασκευή στην ευθύνη του Κ.Υ Ραφήνας και αναπτύχθηκαν σε πλήρη λειτουργία τα ιατρεία στο ΠΕ∆Υ Αχαρνών. Με πρωτοβουλία του συνέβαλε στην επιτάχυνση των έργων ΕΣΠΑ της 1ης ΥΠΕ Αττικής και µε την έγκαιρη επέκταση της λειτουργίας του Ογκολογικού Νοσοκοµείου Άγιοι Ανάργυροι.

Το 2014 αιτήθηκε ∆ωρεά από τον κ. Αθ. Μαρτίνο και σε συνεργασία µε τη ∆ιεύθυνση του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου και τον πρόσφατα εκλεγµένο ∆ήµαρχο Ωρωπού, ολοκληρώθηκαν τα Νέα Ιατρεία Ωρωπού, µε την ριζική ανακαίνιση κτιρίου που παραχώρησε ο ∆ήµος.

Τέλος, επιμελήθηκε τον σχεδιασµό, εισηγήθηκε και ενέταξε το πρόγραµµα ψηφιακής σύγκλισης το έργο του Εθνικού ∆ικτύου Τηλεϊατρικής στο Αιγαίο, το οποίο δυστυχώς παρά την ολοκλήρωσή του δεν έχει τεθεί ακόμα σε πλήρη λειτουργία.

 

Ο κ. Ζώτος είναι αναπληρωτής Γραμματέας Τομέα Yγείας, μέλος Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής