Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε κλοιό
καύσωνα εισέρχεται
η Ελλάδα


Με θερμοκρασίες έως και 41 βαθμούς Κελσίου θα «xτυπήσει» ο καύσωνας ολόκληρη την ελληνική επικράτεια τα δύο επόμενα 24ωρα, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει να παρουσιάζει πτώση από την Παρασκευή και θα επανέλθει στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, το Σάββατο.

Για σήμερα Τετάρτη,αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα. Σε περιοχές της Θεσσαλίας ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 41 βαθμούς, ενώ σε υψηλά επίπεδα (38-39) θα κυμανθεί η θερμοκρασία σε Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Πειραιά, Θράκη και Δυτική Μακεδονία.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από 21 έως 39 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 39 βαθμούς Κελσίου), 19 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 24 έως 30 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 22 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 37 βαθμούς, αλλά στα παραθαλάσσια η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ορεινά περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Στα βόρεια ηπειρωτικά αρχικά γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα κεντρικά ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, το Ιόνιο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα, φτάνοντας στα ηπειρωτικά τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Την Πέμπτη, που θα είναι η κορύφωση του καύσωνα στην Ελλάδα, οι θερμοκρασίες θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς στη Θεσσαλία, το Αγρίνιο και τον Πειραιά.
Την Παρασκευή, τα 40άρια θα διατηρηθούν μόνο στη Θεσσαλία, καθώς θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας. Γενικά ο καιρός θα είναι αίθριος. Στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (κατά 3 με 4 βαθμούς) στα βόρεια αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.