Εκτύπωση αυτής της σελίδας

35άρια το
Σαβατοκύριακο
40άρια Δευτέρα Τρίτη


Ένα σύντομο... διάλειμμα από τα 40άρια θα κάνουμε το Σαββατοκύριακο, πριν ο υδράργυρος εκτοξευθεί και πάλι σε θερμοκρασίες... Σαχάρας από τη Δευτέρα.

Το πρώτο κύμα μεγάλης ζέστης αποτελεί σταδιακά παρελθόν για τη χώρα μας, καθώς από σήμερα Παρασκευή θα ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας. Το Σάββατο η κατάσταση θα θυμίζει... αρχές Ιουλίου, καθώς οι θερμοκρασίες θα επανέλθουν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα. Τα... καλά νέα θα διαρκέσουν έως τη Δευτέρα, καθώς η χώρα θα μπει και πάλι στο καμίνι, με 40άρια σε πολλές περιοχές της χώρας.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους ή καταιγίδες στα βόρεια τμήματα και πιθανόν στα κεντρικά ορεινά ηπειρωτικά και υψηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και νότια τμήματα.
Το Σάββατο θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός.

«Τσιμπάει» η θερμοκρασία από την Κυριακή

Την Κυριακή θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.


Καθεστώς... Σαχάρας Δευτέρα και Τρίτη

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και υπάρχει 
πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38 με 39 και κατά τόπους τους 40 βαθμού