Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις 11 η πρώτη
συνεδρίαση του νέου
υπουργικού συμβουλίου

Στις 11 το πρωί, όταν οι υπουργοί της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη καθίσουν στις θέσεις τους για να ξεκινήσει το υπουργικό συμβούλιο, θα πάρουν στα χέρια τους έναν φάκελο στον οποίο θα περιγράφονται λεπτομερώς οι συγκεκριμένοι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν στον τομέα ευθύνης τους μέχρι το Δεκέμβριο και ο τρόπος της αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αλλάξει πλήρως τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και να θέσει αυστηρούς κανόνες στους υπουργούς του. Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης θα αναλάβει, μόλις ολοκληρώσει την ομιλία του ο Πρωθυπουργός, να παρουσιάσει στα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου το νέο πλαίσιο και του κανόνες που θα τεθούν. Στις εντολές Μητσοτάκη περιλαμβάνεται η απαγόρευση πρόσληψης συγγενών πρώτου και δεύτερου βαθμού, ενώ απαγόρευση σύναψης οποιασδήποτε σύμβαση με το δημόσιο θα έχουν και οι σύζυγοι, όπως και τα παιδιά των κυβερνητικών στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την ομιλία του ο Πρωθυπουργός θα ζητήσει ταχύτητα και αποτελεσματικότητα ώστε οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προς τους πολίτες να γίνουν πολύ γρήγορα πράξη. Αναμένεται να τονίσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για καθυστερήσεις στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου καθώς υπάρχει μια σειρά από ακανθώδη θέματα που χρίζουν άμεσης επίλυσης.
Πηγή: iefimerida.gr