iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Παρέμβαση εισαγγελέα
για την κτηνωδία με
τη βασιλική ζαργάνα


Το βίντεο με τους λουόμενους στη Χαλκίδα που κακομεταχειρίζονται ξιφία, ο οποίος βγήκε στη στεριά πιθανότητα για να γεννήσει, έχει προκαλέσει αποτροπιασμό και κατακραυγή.

Το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα και σύμφωνα με πληροφορίες τελικά το ψάρι που βασανίστηκε δεν ήταν ξιφίας, αλλά βασιλική ζαργάνα. Στη σκιά των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι εικόνες, το Λιμεναρχείο Χαλκίδας σχημάτισε δικογραφία, ενώ ήδη λαμβάνονται καταθέσεις.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η δικογραφία και το βίντεο θα σταλούν στον αρμόδιο εισαγγελέα για την ποινική αξιολόγηση της υπόθεσης.


Όπως όλα δείχνουν, οι λουόμενοι φοβήθηκαν ότι πρόκειται για κάποιο καρχαριοειδές και το πήραν στο κυνήγι, του πέταξαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους και τελικά το ψάρι πέθανε μετά από λίγη ώρα.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, όταν έφτασαν στο σημείο στελέχη του εντόπισαν το ψάρι να «χτυπά ζαλισμένο στον ντόκο το ράμφος του» πριν ξεψυχήσει και ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες: περισυνελέγη και παραδόθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία για νεκροψία-νεκροτομή ώστε να διαπιστωθεί τι οδήγησε στον θάνατό του.