Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Πάολα και θαμώνες
μαγαζιού εγκλωβίστηκαν
από τη θεομηνία


Πολύ δύσκολο ήταν το βράδυ του Σαββάτου για την Αχαΐα και τη Ναυπακτία λόγω της κακοκαιρίας που σαρώνει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας από χθες το βράδυ μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Το νερό που έπεσε ήταν τόσο πολύ ώστε για αρκετή ώρα έκλεισε μέχρι και η Ιονία Οδός στο ύψος του Πλατανίτη με την κυκλοφορία να αποκαθίσταται λίγο πριν τις 7 το πρωί. Για τον ίδιο λόγο, μάλιστα, η τροχαία είχε διακόψει την κυκλοφορία και στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου προκειμένου τα αυτοκίνητα να μην κατευθύνονται στην Ιονία Οδό. 

Η πυροσβεστική χρειάστηκε να παρέμβει σε 40 περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από την περιοχή της Ναυπακτίας και ιδιαίτερα σε Πλατανίτη και Παλαιοπαναγιά. Σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν και στο Γρίμποβο και την Ψανή.


Στο τούνελ της Κλόκοβας εγκλωβίστηκαν περίπου οκτώ αυτοκίνητα, αλλά σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Απόστολο Κατσιφάρα, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για τον απεγκλωβισμό τους.


Στην Αχαΐα το σημαντικότερο πρόβλημα καταγράφηκε στον Δρέπανο με χείμαρρο να «φουσκώνει» και εκατοντάδες άτομα να εγκλωβίζονται σε νυχτερινό κέντρο στο οποίο είχαν πάει για να δουν την Πάολα.

Οι αρχές επιστράτευσαν μηχανήματα για να εκτρέψουν τη ροή του νερού προκειμένου να πέσει η στάθμη του νερού με την επιχείρηση να ολοκληρώνεται τα ξημερώματα, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Παράλληλα η Πυροσβεστική και η Αστυνομία σε συνεργασία με την «Ολυμπία» οδό έκοψαν τις μπάρες που συνδέουν το σημείο με τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών και τα αυτοκίνητα διοχετεύθηκαν στον αυτοκινητόδρομο.

Ο χείμαρρος βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το νυχτερινό κέντρο στο οποίο εμφανιζόταν η γνωστή τραγουδίστρια με τις αρχές να επιστρατεύουν μέχρι και λεωφορεία προκειμένου να μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο τους θαμώνες με ορισμένους εξ αυτών να μένουν για ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στα οχήματά τους.


Σύμφωνα με το τελευταίο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ το βράδυ του Σαββάτου από το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να επηρεαστούν μέχρι το μεσημέρι:

- ο νομός Θεσσαλονίκης
- ο Θερμαϊκός
- η Χαλκιδική
- οι Σποράδες
- τα νότια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας
- η Θράκη
- τα νησιά του βορείου Αιγαίου