iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Πέμπτη - 28 Μαρτίου 2024

Στον εισαγγελέα
ο δολοφόνος
της βιολόγου


Την πόρτα του εισαγγελέα πέρασε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης ο 27χρονος καθ' ομολογία δράστης της δολοφονίας της 60χρονης Suzanne Eaton, που βρήκε μαρτυρικό θάνατο στα χέρια του νεαρού, πατέρα δύο παιδιών.

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας της τοπικής ΕΛΑΣ, που έφερε στο φως της δημοσιότητας συγκλονιστικά στοιχεία για το χρονικό του ειδεχθούς εγκλήματος.

Όπως αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά, ο 27χρονος, αφού χτύπησε και άφησε αναίσθητη την 60χρονη, στη συνέχεια την μετέφερε στο Μάλεμε, στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του και, προτού την πετάξει στη σπηλιά, την βίασε.

Ο 27χρονος ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί. 

ΦΩΤΟ flashnews.gr
Οι ανακοινώσεις της Αστυνομίας - Δραματικές αποκαλύψεις

Θύμα βιασμού και άγριας δολοφονίας έπεσε η 60χρονη Αμερικανίδα βιολόγος, Σούζαν Ίτον με δράστη τον 27χρονο αγρότη, Γ.Π. σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν το μεσημέρι της Τρίτης οι επικεφαλής της αστυνομίας στην Κρήτη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, Νίκος Λαγουδάκης, κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, ενώ διαπιστώθηκε πως πρόκειται για βίαιη εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα, οι ανακοινώσεις έγιναν πιο σαφείς καθώς, όπως μεταδίδει το cretapost.gr, η προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Κρήτης, Ελένη Παπαθανασίου, ανέφερε ότι η Σούζαν Ίτον βιάστηκε και δολοφονήθηκε. 

«Στη συνέχεια σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του δράστη έχοντας χάσει τις αισθήσεις της (σ.σ. την είχε χτυπήσει αρχικά με το αυτοκίνητό του), την τοποθέτησε στο πορτ μπαγκάζ και τη μετέφερε στο φρεάτιο όπου την απέρριψε αφού προηγούμενως τη βίασε» είπε η εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Μετά το έγκλημά του, ο 27χρονος πήγε σε κοντινό νεκροταφείο όπου καθάρισε επιμελώς το πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, για να εξαφανίσει τυχόν πειστήρια που θα τον ενοχοποιούσαν.

καταφυγίου, εντοπίστηκαν πολύ κοντά στο σημείο ίχνη από τους τροχούς του αυτοκινήτου του, ενώ παράλληλα, όταν πέταξε το άψυχο σώμα της Αμερικανίδας στο εσωτερικό του τεχνητού σπηλαίου, το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο είχε μαζί του, βρισκόταν σε λειτουργία, αφήνοντας έτσι ψηφιακά ίχνη που μπορούσαν εύκολα να ανιχνευτούν με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Όταν πλέον έσφιξαν τον κλοιό γύρω του και του έδειξαν ότι είχαν στοιχεία που τον διέψευδαν, ο 27χρονος υποχρεώθηκε να ομολογήσει. 

Ο 27χρονος πάντως εξεταζόμενος νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας φέρεται να είπε: «Κάποιες φορές με πιάνει κάτι και θέλω να κάνω κακό».