iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Σάββατο - 20 Απριλίου 2024

Ο Γιώργος Μαυρωτάς
νέος Γ. Γραμματέας
πολιτισμού αθλητισμού


Τους πρώτους 28 Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς οι οποίοι θα αναλάβουν από αύριο κιόλας καθήκοντα στα χαρτοφυλάκια του νέου υπουργικού συμβουλίου ανακοινώνει η κυβέρνηση. 

Πρόκειται για στελέχη που μαζί με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς κάνουν πράξη τη δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη διεύρυνση και την ανανέωση του πολιτικού προσωπικού της χώρας με πρόσωπα που προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα και δεν έχουν στο παρελθόν ασχοληθεί με την ενεργό πολιτική. Αυτό άλλωστε ήταν και ένα από τα κριτήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή τους. Οι εξειδικευμένες γνώσεις και η πείρα τους στον τομέα ευθύνης που αναλαμβάνουν, και όχι προφανώς η κομματική τους προέλευση. 

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση τοποθετεί μέσα σε μόλις 10 μέρες μετά τις εθνικές εκλογές, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς στα Υπουργεία, καθώς στο παρελθόν χρειάζονταν ακόμη και μήνες. Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ακολουθήσει και η ανακοίνωση των υπολοίπων Γενικών και Ειδικών Γραμματέων, ο συνολικός αριθμός των οποίων θα μειωθεί σε 59 από 93 που ήταν επί της προηγούμενης κυβέρνησης. 

Αίσθηση προκαλεί ότι Γενικός γραμματέας πολιτισμού και αθλητισμού τοποθετείται ο πρώην βουλευτής του ''Ποταμιού'' Γιώργος Μαυρωτάς.