Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Κόβονται'' από τα
ΚΤΕΟ τον Σεπτέμβριο
1,5 εκ. αυτοκίνητα


Πανικό έχει προκαλέσει στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου η τελευταία απόφαση Σπίρτζη πριν τις βουλευτικές εκλογές με την οποία ενεργοποίησε από τον Σεπτέμβριο το κόψιμο των αυτοκινήτων με γυρισμένα χιλιόμετρα από τα ΚΤΕΟ όλης της χώρας!

Μάλιστα σύμφωνα με στελέχη από την αγορά των ΚΤΕΟ τουλάχιστον 1,5 εκατ. οχήματα αναμένεται να κοπούν στους προσεχείς ελέγχους από τα τέλη Σεπτεμβρίου με την συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών τους να μην έχουν ιδέα γιατί κόπηκε το αυτοκίνητό τους!

Από την άλλη μεριά πολλοί έμποροι που έχουν πουλήσει αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα θα μπουν στο στόχαστρο τόσο των Αρχών όσο και πολλών Μέσων Ενημέρωσης καθώς οι ιδιοκτήτες τους μόλις ανακαλύπτουν ότι έχουν αγοράσει ένα όχημα με παραποιημένα χιλιόμετρα θα σπεύσουν και να δημοσιοποιήσουν το πρόβλημά τους αλλά και να προσφύγουν στην δικαιοσύνη!

Να τονίσουμε πως στα χρόνια της κρίσης πραγματοποιούνται πάνω από 300.000 μεταβιβάσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και παλαιότερα πραγματοποιούνταν περισσότερες και σύμφωνα με στελέχη της αγοράς τουλάχιστον το 30% των ΙΧ που μεταβιβάζονται έχουν γυρισμένα χιλιόμετρα στα κοντέρ τους!

Δηλαδή κάθε χρόνο τουλάχιστον 90.000 αυτοκίνητα που πωλούνται αναγράφουν λιγότερα χιλιόμετρα στα κοντέρ τους από εκείνα που έχουν διανύσει πραγματικά.

Αν αναλογιστεί κανείς πως οι έλεγχοι ΚΤΕΟ διεξάγονται εδώ και 17 χρόνια τότε τα ΚΤΕΟ θα πρέπει να «κόψουν» τουλάχιστον 1,5 εκατ. αυτοκίνητα στα οποία θα διαπιστωθεί ανακολουθία στα χιλιόμετρα που αναγράφουν!

Βέβαια το «κόψιμο» λόγω ανακολουθίας στα διανυθέντα χιλιόμετρα θα ισχύει και για τα δίκυκλα αλλά και για τα φορτηγά που περνούν από ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός οχημάτων που θα «κοπεί» από τα ΚΤΕΟ να εκτοξευτεί…

Επίσης για τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με γυρισμένα χιλιόμετρα το σοκ θα είναι μεγάλο όταν μάθουν ότι το όχημα που έχουν στην κατοχή τους μπορεί να έχει διανύσει ακόμη και 200.000 ή και παραπάνω χιλιόμετρα παραπάνω από όσα αναγράφει το κοντέρ του…

Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με γυρισμένα χιλιόμετρα μετά το «κόψιμο» των οχημάτων τους από το ΚΤΕΟ θα έχουν στη διάθεσή τους 20 ημέρες ώστε να διορθώσουν το λάθος και να επιτρέψουν για επανέλεγχο ή σε διαφορετική περίπτωση είναι πολύ πιθανό να βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμο 400 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας σε περίπτωση ελέγχου από την Τροχαία ή πρόστιμο 150 ευρώ μέσω Taxisnet όταν ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις.

Πάντως σε όσους διαπιστωθεί ανακολουθία χιλιομέτρων αλλά  ανευρεθεί η παρατήρηση «Επανεκκίνηση καταγραφής χιλιομέτρων (μιλίων)» ή «Αντικατάσταση μετρητή χιλιομέτρων (μιλίων)», τότε οι ελεγκτές του ΚΤΕΟ δεν σημειώνουν Σοβαρή Έλλειψη!

είναι αναπόφευκτη…