iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Τρίτη - 16 Απριλίου 2024

Βάσεις εισαγωγής
Πού πέφτουν
πού ανεβαίνουν


Η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση των Βάσεων 2019 για την εισαγωγή στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας έχει ήδη ξεκινήσει.

Οι υποψήφιοι πλέον υπέβαλλαν οριστικά τα μηχανογραφικά τους δελτία την περασμένη Παρασκευή και πλέον ξεκινά η επεξεργασία των επιλογών τους, που θα οδηγήσουν στην τελική διαμόρφωση των Βάσεων 2019, οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν σε ένα μήνα από σήμερα, κατά τα τέλη Αυγούστου.
Ήδη από τις πρώτες ημέρες μετά το τέλος των Πανελληνίων εξετάσεων 2019, είχαν δημοσιοποιηθεί οι πρώτες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2019, που προέβλεπαν σημαντική πτώση σε τρία επιστημονικά πεδία.

Από την πλευρά του, ο πολύπειρος εκπαιδευτικός αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης είχε δηλώσει στο iefimerida ότι «αναμένουμε όντως πτώση στο 2ο και 3ο πεδίο. Προσωπικά “βλέπω” πτώση και στο 1ο πεδίο. Σε ό,τι αφορά το 4ο επιστημονικό πεδίο, εκτιμώ ότι θα ανέβουν λίγο οι υψηλόβαθμες σχολές, που κυμαίνονται γύρω στο 15».

Οι εκτιμήσεις των ειδικών για τις βάσεις 2019 δείχνουν να επιβεβαιώνονται καθώς, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής», Ιατρικές, Πολυτεχνικές και Νομικές σχολές θα καταγράψουν πτώσεις που, σε ορισμένες περιπτώσεις, θα αγγίξουν και τα 200 μόρια σε κεντρικά ιδρύματα. Σε ό,τι αφορά τα περιφερειακά ιδρύματα η πτώση αναμένεται να… ξεφύγει και να φτάσει έως και τα 1.000 μόρια κατά περίπτωση!