Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στοιχεία σοκ από
τον Ιαβέρη: 4 νεκροί
κάθε ημέρα σε τροχαία


Στοιχεία που συγκλονίζουν, αλλά θα πρέπει και να προβληματίσουν αποκαλύπτει ο γνωστός οδηγός αγώνων, Τάσος Μαρκουίζος ή αλλιώς Ιαβέρης.


«Τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν τον σωστό τρόπο με τον οποίο πρέπει να οδηγούν. Οι ελληνικοί δρόμοι δεν είναι και οι καλύτεροι. Θα πρέπει να μάθουν να οδηγούν σε αυτές τις καταστάσεις. Η ελληνική κοινωνία αναφέρεται στο Μάτι και στις φονικές πυρκαγιές και καλά κάνει και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει. Ομως θα πρέπει να αναφερθεί και στην γενοκτονία που συντελείται στους ελληνικούς δρόμους. Τα τελευταία 50 χρόνια είχαμε 250 θύματα από σεισμούς, 250 από τυφώνες και κεραυνούς και άλλους 250 από δασικές πυρκαγιές. Ομως στους ελληνικούς δρόμους έχουν χαθεί 120.000 ψυχές. Κάθε μέρα θρηνούμε 3-4 νεκρούς και άλλοι τόσοι καθημερινά μένουν ανάπηροι. Πόσο ακόμη θα πρέπει να γιγαντωθεί το πρόβλημα για να ασχοληθούν σοβαρά οι αρμόδιοι; Ευελπιστώ πως η νέα κυβέρνηση θα κάνει αυτό που πρέπει, ώστε ο Ελληνας να αποκτήσει παιδεία στο δρόμο», τονίζει ο Ιαβέρης μιλώντας για τα δυστυχήματα που σημειώνονται στους ελληνικούς δρόμους. Το τελευταίο δυστύχημα που ταρακούνησε τον Ελληνα οδηγό ήταν αυτό στο οποίο ενεπλάκη ο γιος του Αλέξανδρου Ζαχαριά.
Για τον ίδιο το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί στον καθένα μας είναι «ο γονιός να θάβει το παιδί του. Μετά από τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχει θέληση για ζωή. Έχω ζήσει πολλές τέτοιες περιπτώσεις και γνωρίζω καλά σε ποια ψυχολογία βρίσκεται ο γονέας μετά από μια τέτοια τραγωδία στο σπίτι του».

Η οδηγική παιδεία για τον Ελληνα και τον εκάστοτε οδηγό φαίνεται στο πορτοκαλί φανάρι. «Αρκετοί Ελληνες μόλις βλέπουν πορτοκαλί, αντί να σταματήσουν, πατούν γκάζι. Και το πορτοκαλί γίνεται κόκκινο και το ατύχημα είναι προ των πυλών. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ζώνες και κράνη σώζουν ζωές. Η συνέπεια, η υπομονή και η σύνεση στην οδήγηση είναι καθοριστικά στοιχεία ενός οδηγού», λέει ο «Ιαβέρης».