iselida.gr - Ειδήσεις για την πρώτη σελίδα

Παρασκευή - 24 Ιανουαρίου 2020

Ιδιοκτήτης βίλας ήταν
δικαιούχος κοινωνικού
τιμολογίου της ΔΕΗ

Ιδιοκτήτης βίλας στην Κηφισιά, ο οποίος δήλωνε δικαιούχος του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου με παραποιημένα στοιχεία είναι από τους πρώτους πελάτες της ΔΕΗ που η επιχείρηση ξεκινά το κυνήγι με κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. 

Για την πολυτελή κατοικία των 1.400 τ.μ υπάρχουν σύμφωνα με αρμόδιες πηγές της εταιρείας, ληξιπρόθεσμες οφειλές 24.000 ευρώ την στιγμή που ο ιδιοκτήτης εμφανιζόταν στο ευνοϊκό τιμολόγιο του ΚΟΤ που προορίζεται για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, για τρία ολόκληρα χρόνια.

Η έπαυλη των βορείων προαστίων της Αττικής είναι μέσα στους 60.000 κακοπληρωτές της ΔΕΗ που τις προηγούμενες μέρες κατονόμασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, επιβεβαιώνοντας την αδυναμία της εταιρείας να εισπράξει τα χρέη που διογκώνουν την μεγάλη μαύρη τρύπα της επιχείρησης και στραγγίζουν την ρευστότητά της. 

Εντάσσεται μάλιστα στην σκλήρυνση των μέτρων που υιοθετεί η ΔΕΗ για να αντλήσει έσοδα, ευθυγραμμιζόμενη και με την πολιτική της κυβέρνησης να τρέξουν άμεσα τα μέτρα εξυγίανσης και διάσωσης της επιχείρησης.

Ιδιοκτήτες ακινήτων στην Εκάλη εμφανίζονται ως δικαιούχοι εκπτώσεων με πλαστά δικαιολογητικά

Η διαχείριση του πελατολογίου των κακοπληρωτών δεν είναι εύκολη. Μέσα σε αυτούς θα υπάρχουν σίγουρα και πολλές περιπτώσεις εύπορων ανθρώπων που επλήγησαν από την κρίση και σήμερα έχουν πραγματική δυσκολία να αποπληρώσουν τα χρέη. Ωστόσο στοιχεία που να αποδεικνύουν πόσες είναι αυτές οι περιπτώσεις δεν υπάρχουν. Είναι όμως σαφές ότι υπάρχουν και αυτοί που κρύβονται πίσω από τους ανήμπορους και αφήνουν φέσια χιλιάδων ευρώ στην ΔΕΗ.

Τα πλαστά πιστοποιητικά καταναλωτών που έχουν ενταχθεί στο ΚΟΤ είχε αποκαλύψει και πριν ένα χρόνο η ΔΕΗ. Στην πραγματικότητα πρόκειται για μεγαλοϊδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας σε μερικά από τα πιο ακριβά προάστια της Αττικής, όπως Κηφισιά, Εκάλη, Παλαιό Ψυχικό, Καστέλα κ.α, οι οποίοι, με μαϊμού έγγραφα, εμφανίζονταν ως δικαιούχοι του ΚΟΤ, ή άλλων εκπτώσεων.

Οι έλεγχοι των υπηρεσιών της ΔΕΗ είχαν διαπιστώσει τα παραποιημένα δικαιολογητικά των δικαιούχων που παρουσίαζαν χαμηλό εισόδημα αλλά στο μεταξύ βρέθηκαν με καταθέσεις σε ξένες τράπεζες και πολυτελή αυτοκίνητα.


Οι ανεξόφλητες οφειλές επιτείνουν τα προβλήματα βιωσιμότητας της ΔΕΗ, αφού πλέον φτάνουν τα 2,7 δισ. ευρώ, μαζί με τους διακανονισμούς που έχουν γίνει. Από αυτό το ποσό, επισήμως στελέχη της εταιρείας υποστηρίζουν ότι χρωστούν περίπου 1 δισ. 840.000 τελικοί πελάτες. Κατά άλλες πηγές που επικαλούνται τελευταία ενημέρωση στο διοικητικό συμβούλιο αρμόδιων στελεχών, το ποσό εκτιμάται σε 1,2 έως 1,5 δισ. ευρώ.

 

Κοσμήματα Ρολόγια Αρβανιτογιάννης | Arvanitogiannis.gr